Степанівська громада
Одеська область, Роздільнянський район

Шановні платники податків! Спілкуйтесь з органами податкової служби дистанційно

Дата: 26.04.2021 12:31
Кількість переглядів: 798

Роздільнянська ДПІ Головного управління ДПС в Одеській області повідомляє, що актуальною формою взаємодії у період карантинних обмежень з податковими органами Одещини є використання електронних сервісів, запроваджених ДПС, які набувають все більшої популярності серед платників.

Час іде і прогрес не стоїть на місці. Користування сервісом Електронний кабінет надає можливість працювати платникам податків з органами податкової служби дистанційно, а саме:

- підготувати, заповнити та надіслати податкову звітність в електронному вигляді;

- переглядати дані картки особового рахунку про стан розрахунків з бюджетом (нараховано, сплачено, переплата, податковий борг, штрафні (фінансові) санкції, пеня);

- формувати та заповнювати платіжні документи щодо сплати податків, зборів та інших платежів до бюджету;

- здійснювати сплату податків, зборів та інших платежів до бюджету за допомогою банківських систем типу Інтернет-банкінг;

- здійснювати офіційне листування з органами ДПС України з питань оподаткування, отримувати консультаційні послуги (у режимі реального часу або за попередньо надісланими питаннями);

- замовляти та отримувати адміністративні послуги;

- оперативно переглядати актуальні, а також архівні відомості, які надано платником податків або сформовано на підставі наданих ним до ДПС документів.

Серед перерахованих послуг Електронного кабінету ми хочемо акцентувати Вашу увагу саме на поданні звітності в електронному вигляді, бо саме ця послуга отримує дедалі більшу підтримку платників податків, адже електронна звітність – це сучасно, швидко та зручно!

Для електронного звітування платникам потрібно завантажити відповідне програмне забезпечення та отримати електронний цифровий підпис, який органи Державної податкової служби України надають безкоштовно.

Таким чином, у цей час електронний цифровий підпис безкоштовно можна одержати за наступними адресами:

- відділ реєстрації користувачів при ДПС в Одеській області (м. Одеса, вул. Ланжеронівська, буд. 15, каб. 201, тел. (048) 705-61-74);

- пункт реєстрації користувачів №2 (м. Одеса, вул. Стовпова, буд. 17, приміщення  ЦОПП  ДПІ у Малиновському районі м. Одеси.

            Одержати відкриті ключі можуть усі без винятку платники податків: юридичні, фізичні  особи й громадяни незалежно від місця прописки та обліку.

Перелік документів, які необхідні для реєстрації, форми заяв і зразки їх заповнення розміщені на офіційному сайті Акредитованого центра сертифікації ключів (www.cskidd.gov.ua) у розділі «Реєстрація користувачів».

Фахівці Роздільнянської ДПІ звертають увагу, що платники податків, які отримали ключі електронного цифрового підпису від АЦСК ІДД, мають можливість подавати звітність в електронному вигляді, в тому числі з єдиного внеску.

Не дивлячись на те, що тема подання звітності в електронній формі  вже далеко не нова для підприємців, вона має багато очевидних переваг. Адже спробувавши один раз звітувати в електронному вигляді, платник податків вже ніколи не повернеться до паперового документообігу. Світовий досвід запровадження електронної податкової звітності показує всі переваги та ефективність даного виду удосконалення адміністрування податків та підвищення ефективності роботи всієї податкової системи.

Подання податкової звітності в електронному вигляді має багато переваг як для платників податків, так і для податкової служби, зокрема платники податків отримують: економію робочого часу, а також власних коштів на придбання бланків звітних документів (немає необхідності відвідувати податкову інспекцію, купувати бланки звітності); звітність, надіслана до податкового органу електронною поштою через мережу Інтернет із застосуванням посилених сертифікатів ключів електронного цифрового підпису, не потребує дублювання на паперових носіях, а також їх зберігання; уникнення витрачання часу у чергах до податкового інспектора при поданні звітності, оскільки достатньо її лише сформувати в електронному вигляді за допомогою спеціальних програм та передати через мережу Інтернет до податкового органу; гарантію автоматичної перевірки підготовлених документів на наявність арифметичних помилок та описок; суттєве скорочення термінів проведення перевірки щодо правомірності заявлених до відшкодування сум ПДВ та забезпечення своєчасного їх відшкодування платнику податку; оперативне оновлення форматів подання документів в електронному вигляді по телекомунікаційним каналам зв'язку (у разі зміни форм податкових декларацій, інших документів, які є підставою для нарахування і сплати податків, або при введенні нових форм декларацій платник податків автоматично отримує можливість оновлення версій форматів); інформацію щодо стану розрахунків стосовно сплати податків та заборгованості перед бюджетом (податковий орган щомісячно висилає повідомлення про наявну заборгованість перед бюджетом); підтвердження доставки звітності (податковий орган висилає квитанцію про отримання податкової декларації каналами телекомунікаційного зв'язку); конфіденційність інформації; оперативність обробки отриманої інформації у податковому органі. Шановні платники податків! З інформацією щодо подання звітності в електронній формі ви маєте змогу ознайомитись на офіційному веб-порталі ДПС України www.sts.gov.ua в рубриці «Електронна звітність».

Роздільнянська ДПІ Головного управління ДПС в Одеській області наполегливо рекомендує платникам і надалі утримуватися від відвідування Центрів обслуговування платників без нагальної потреби. Особливо, якщо проблему можливо вирішити дистанційно (онлайн або поштою). Крім того, багато адмінпослуг можна отримати за допомогою електронних сервісів ДПС, в т.ч. Електронного кабінету (http://cabinet.tax.gov.ua), який працює в режимі 24/7.

Фото без опису

Роздільнянська ДПІ


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень