A A A K K K
для людей із порушенням зору
Степанівська громада
Одеська область, Роздільнянський район

З метою захисту інтересів громад

Дата: 01.06.2021 12:02
Кількість переглядів: 803

28 травня відбулися Загальні збори Одеського регіонального відділення Асоціації міст України. 

У роботі Зборів взяли участь Виконавчий директор АМУ Олександр Слобожан, голова Одеського РВ АМУ, Одеський міський голова Геннадій Труханов, виконавчий директор Одеського РВ АМУ Вячеслав Демченко, голови громад-членів АМУ в Одеській області. Степанівську сільську територіальну громаду представляла на заході сільський голова Наталія Бараненко.

Одеський міський голова Геннадій Труханов, відкриваючи засідання Зборів,  підкреслив, що Асоціація міст України - це потужна можливість для того, щоб українські громади були почуті на рівні центральної влади, а професійна експертиза дозволяє проаналізувати подальші перспективи розвитку галузевих реформ. Також він наголосив, що головне завдання для обраних голів громад – концентруватися на співпраці навколо проблемних питань, відстоювати актуальні потреби громад задля посилення результатів децентралізаційної реформи.

Виконавчий директор АМУ Олександр Слобожан, звертаючись до голів громад Одеської області, розкрив ключові питання захисту громад: збільшення частки зарахування ПДФО до місцевих бюджетів з 60 до 65%; проблеми, пов’язані з передачею майна з районного рівень громадам; збереження за місцевими бюджетами 5% акцизу з роздрібної торгівлі тютюном; реалізація умов Меморандуму щодо врегулювання проблемних питань у сфері теплопостачання.

Він окремо зупинився на законопроєктах № 5066 та № 5066-1. Вони розроблялися за участі АМУ і передбачають з 2022 року збільшення відсотку зарахування податку на доходи фізичних осіб до бюджетів громад до 65%. Це має забезпечити отримання додаткового фінансового ресурсу для громад загальним обсягом 11,1 млрд грн.

Також Виконавчий директор АМУ зауважив, що виклики, які постають перед місцевим самоврядуванням, потребують згуртованості та єдності задля захисту інтересів муніципалітетів.

- Питання, на вирішенні яких наполягає АМУ: збереження місцевого акцизу з пального, збільшення ПДФО, збереження акцизу з тютюну, врегулювання проблем ТКЕ – потрібні усім громадам. Асоціація міст України, захищаючи інтереси громад, веде діалог з центральною владою і сподівається, що усі домовленості будуть дотримані, - зазначив О.Слобожан.

За матеріалами офіційного сайту Асоціації міст України

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

 


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень