A A A K K K
для людей із порушенням зору
Степанівська громада
Одеська область, Роздільнянський район

НОВА ЗЛІТНО-ПОСАДКОВА СМУГА АЕРОПОРТУ «ОДЕСА», ЯКУ ЗБУДУВАЛИ В РАМКАХ ПРОГРАМИ ПРЕЗИДЕНТА «ВЕЛИКЕ БУДІВНИЦТВО», ПРИЙНЯЛА ПЕРШИЙ РЕЙС

Дата: 16.07.2021 15:29
Кількість переглядів: 483

Сьогодні, в аеропорту «Одеса» відкрили нову злітно-посадкову смугу. Першим, на нову смугу приземлився літак, авіакомпанії SkyUp Airlines PQ107, який здійснив рейс Київ (Бориспіль) – Одеса.

За усіма правилами і традиціями зустріли літак – водяною аркоюФото без опису?????Нова злітно-посадкова смуга аеропорту «Одеса», яка збудована в рамках програми Президента України Володимира Зеленського «Велике будівництво», має довжину 2,8 км, ширину – 45 метрів, будівельні роботи тривали 31 місяць.

Також, споруджена й супутня інфраструктура: дві рульові доріжки, сучасна навігаційна система посадки, перон перед новим терміналом, 4 телетрапи для посадки-висадки пасажирів. Нова смуга дозволить аеропорту «Одеса» приймати широкофюзеляжні літаки, такі як Boeing 767 і Airbus A330.

Вперше, в країнах Східної Європи, під час будівництва нової злітно-посадкової смуги, саме в Одесі, була використана технологія «важкого» бетону товщиною 40 см, завдяки чому міцність і пропускну здатність смуги збільшено вдвічі.

Урочисто перерізали червону стрічку, в рамках церемонії відкриття смугу,  голова Одеської облдержадміністрації Сергій Гриневецький, голова Одеської обласної ради Григорій Діденко, Одеський міський голова Геннадій Труханов та директор міжнародного аеропорту «Одеса» Володимир Семенченко.

Фото без опису

«Одеський аеропорт – це серце інфраструктурних об’єктів та міжнародних транспортних коридорів всієї нашої області. І я переконаний, що це буде той магніт, який зможе залучати потужні інвестиції, що сприятимуть розвитку Одеського регіону. Будівництво і відкриття злітно-посадкової смуги це – спільна перемога всіх тих, хто задумав цей проект і реалізував його, особлива подяка будівельникам. Попереду ще третій і четвертий етапи поновлення аеропорту. Окрім цього, ми усвідомлюємо важливість реалізації, в рамках програми Президента «Велике Будівництво», й інших інфраструктурних проектів, серед яких в наших планах реконструкція ще одного міжнародного аеропорту «Ізмаїл» – сказав на церемонії відкриття в аеропорту «Одеса» голова Одеської обласної державної адміністрації Сергій Гриневецький.

Фото без опису

За словами голови Одеської ОДА, на разі відбувається розробка проектно-кошторисної документації і в найближчому майбутньому південь Одещини з’єднають в Одесою ще й повітряним сполученням.

«В наших планах реалізація таких потужних і важливих проектів, як міст через Дністровський лиман, реконструкція Хаджибейської дамби та будівництво сучасної дороги в обхід Сухого лиману. Необхідно покращувати інфраструктуру й за межами міста Одеси – і це проекти пов’язані з Дунаєм та островом Зміїним, що тим самим привабить туристів, в тому числі й міжнародних. Маємо підтримку і порозуміння в цьому напрямку з Президентом України та Урядом», – додав Сергій Гриневецький.  

Як зазначив директор міжнародного аеропорту «Одеса» Володимир Семенченко, нова смуга сприятиме збільшенню кількості внутрішніх та міжнародних авіарейсів і пасажирів, що відповідно забезпечить зростання потоку туристів, що стане дійсно новою ерою в житті одеського аеропорту.

Фото без опису

Пресслужба Одеської облдержадміністрації


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень