A A A K K K
для людей із порушенням зору
Степанівська громада
Одеська область, Роздільнянський район

Українські медалісти Токіо-2020

Дата: 09.08.2021 14:17
Кількість переглядів: 501

Завершилися Олімпійські ігри в Токіо-2020. За підсумками головної спортивної події чотириріччя українці завоювали 19 медалей (1 золота, 6 срібних і 12 бронзових). За цим показником наша збірна перевершила результат Ріо-2016, але встановила антирекорд за кількістю «золота». До вашої уваги всі українські медалісти Олімпіади в Токіо.

Фото без опису

«Золото». Жан Беленюк
Фото без опису

Перемогу від нашого борця ми чекали ще в Ріо, тому звитяга в Токіо була закономірною. Наш борець греко-римського стилю на класі здобув нагороду. У фіналі він здолав спортсмена, якому жодного разу не поступався.

«Срібло» і «бронза». Михайло Романчук

Фото без опису

Від Михайла ми чекали перемоги. Він встановив олімпійський рекорд в кваліфікації. На жаль, у фіналі Романчук двічі поступився американцю Фінке і переніс чемпіонські справи на Париж.

«Срібло». Парвіз Насібов

Фото без опису

Медаль молодого борця греко-римським стилем Насібова стала приємним сюрпризом. У вольовому стилі він вийшов до фіналу, але поступився на своїй дебютній Олімпіаді.

«Срібло». Анжеліка Терлюга

Фото без опису

Збірна України з карате декларувала готовність здобути медалі. Як наслідок, Анжеліка впевнено пройшла весь шлях, і поступилася в напруженому фіналі.

«Срібло». Людмила Лузан і Анастасія Четверікова

Фото без опису

Пара веслувальниць підходила до Олімпіади в статусі чемпіонок Європи. На Іграх вони довели свій клас і заявили про готовність брати «золото» в Парижі.

«Срібло». Олександр Хижняк
Фото без опису

Від Хижняка ми чекали лише «золота». Один з найкращих боксерів-аматорів у своєму фірмовому стилі дістався фіналу, але проблеми тактичної гнучкості завадила перемогти. Він володів ініціативою весь поєдинок, але в черговій  «рубці» пропустив вирішальний удар.

«Срібло». Олена Старикова

Фото без опису

Наша спортсменка вдало виступала на Кубку світу і чемпіонатах Європи. Вона на рівних змагалася з топ-велогонщицями світу і довела свій рівень, прикро поступившись у фіналі.

«Бронза». Дар‘я Білодід

Фото без опису

Від однієї з найкращих дзюдоїсток сучасності всі чекали лише «золото». Більше того, знаючи її амбіції й характер, розуміли, що вона теж прагне лише цього. Дар‘я  поступилася у півфіналі своїй головній конкурентці – Фуні Тонако. На щастя, Білодід змогла зібратися і виборола «бронзу». Чекаємо на парижське «золото».

«Бронза». Ігор Рейзлін

Фото без опису

В Токіо наш фехтувальник дебютував на Олімпійських іграх в 36 років. Він не вражав нас екстрарезультатами, а в Японії, за його словами, він відпрацював «посередньо». Чудовий дебют і заслужена «бронза».

«Бронза». Олена Костевич і Олег Омельчук

Фото без опису

Олена Костевич - українська легенда кульової стрільби. Від олімпійської чемпіонки ми чекали на медалі і в парі з Олегом Омельчуком їм вдалося посісти третє місце. Хороший результат на тлі невдалого виступу наших стрільців.

«Бронза». Еліна Світоліна
Фото без опису

Еліна - топ-6 найкращих тенісисток світу, тому ми сподівалися на медаль від неї. Більше 14-и годин тенісу і три вольові перемоги в стилі японських самураїв - вона всім все довела.

«Бронза». Алла Черкасова

Фото без опису

Борці - одна з головних наших надій на олімпійські медалі. Алла впевнено змагалася, але поступилася у півфіналі. Попри це, медаль для сина й усіх уболівальників здобула.

«Бронза». Ірина Коляденко

Фото без опису

Ще одна представниця команди борців гідно змагалася протягом всього турніру, але поступилася чемпіонці світу у півфіналі. На щастя, їй вдалося зібратися і завоювати «бронзу».

«Бронза». Марта Федіна і Анастасія Савчук

Фото без опису

Збірна України з артистичного плавання стала найкращою командою чемпіонату Європи. На всіх прес-конференціях дівчата заявляли про бажання завоювати перші медалі для українського артистичного плавання. Дівчата змогли взяти «бронзу», пропустивши вперед визнаних майстрів цієї дисципліни - представників Китаю й ОКР.

«Бронза». Людмила Лузан

Фото без опису

На каное-одиночці наша спортсменка є чемпіонкою Європи. Окрім того, вона демонструвала хороші результати в юніорах. Ми чекали від неї медаль і отримали «бронзу». А фото поранених рук Людмили після тренувань стало знаковим.

«Бронза». Станіслав Горуна
Фото без опису

Після перемоги на чемпіонаті Європи наш каратист заявив про готовність підкорити Олімпіаду, тому ми теж вірили в нього. До фінальної частини змагань дійшли найкращі каратисти світу і наш капітан поступився у півфіналі. «Бронза» - хороший результат, але він міг краще.

«Бронза». Група з артистичного плавання

Фото без опису

Подібно до дуету, українська група синхроністок сподівалася на медалі і змогла їх завоювати. ОКР і Китай попереду, але ми в трійці найкращих команд світу. Гідний результат.

«Бронза». Ярослава Магучіх

Фото без опису

Магучіх - одна з найкращих стрибунок світу: в її активі рекорди і перемоги на найпрестижнішмх турнірах. Ми всі чекали на «золото», але, на жаль, не склалося. 19-річна українка не змогла подолати висоту 2.04 метри і зупинилася за крок до найвищої нагороди. Юна спортсменка націлюється на Париж.

За матеріалом Укрінформу

Фото: НОК України, Getty Images


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень