A A A K K K
для людей із порушенням зору
Степанівська громада
Одеська область, Роздільнянський район

Пероральна імунізація диких м’ясоїдних тварин

Дата: 06.09.2021 15:22
Кількість переглядів: 634

Головне управління Держпродспоживслужби в Одеській області інформує, що з метою забезпечення стабільної епізоотичної ситуації на території області зі сказу тварин та відповідно до наказу в.о. голови Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів від 06.08.2021 р. № 532 “Про організацію заходів з проведення осінньої кампанії з пероральної імунізації диких м’ясоїдних тварин у 2021 році  за допомогою авіації), з вересня  2021 року в Одеській області розпочнеться планова пероральна імунізація диких м’ясоїдних тварин проти сказу.

Розповсюдження приманок з вакциною відбуватиметься шляхом розкидання з літаків над лісовими, мисливськими та польовими угіддями Одеської області. 

Приманка безпечна для людей і тварин, має вигляд невеликих брикетів, розміром 3 см на 5 см із запахом м’ясо-кісткового борошна. У середині приманки знаходиться капсула з вакциною проти сказу. 

Дані заходи забезпечать створення благополучного середовища щодо захворювання на сказ серед диких тварин, котрі є основними  розповсюджувачами збудника сказу.

Прохання до жителів громади: при виявленні приманок – не брати їх руками і не переносити з місця на місце, тим більше додому. Особливе прохання  застерегти своїх дітей, щоб при знайденні приманок з вакциною не грались нею, а тим більше не пробували її розламати.


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень