A A A K K K
для людей із порушенням зору
Степанівська громада
Одеська область, Роздільнянський район

Мешканці Одещини мають обрати ринкового постачальника газу та заключити з ним договір

Дата: 06.10.2021 11:55
Кількість переглядів: 421

Із 1 жовтня ТОВ «ГАЗ ТЕХНОЛОДЖІ» припинило постачати газ своїм клієнтам на території Одеської області. Одесити отримують газ за рахунок тимчасового механізму страхування побутових споживачів. Він дає можливість клієнтам, що раптово втратили постачальника, не залишитися без газу, поки вони не виконають перехід до нової газопостачальної компанії.

Із 1 жовтня 2021 року ТОВ «ГАЗ ТЕХНОЛОДЖІ», яке забезпечувало газопостачанням 126 тисяч побутових клієнтів в Одеській області, через невиконання вимог Кодексу газотранспортної системи припинила постачати газ населенню. Відповідно до Правил постачання природного газу цих клієнтів тимчасово обслуговуватиме постачальник «останньої надії» (ПОН) – Газопостачальна компанія «Нафтогаз України». Надалі для безперебійного газопостачання одесити мають обрати та підключитися до постійного ринкового постачальника. Станом на сьогодні в Україні газ побутовим клієнтам постачають понад 50 компаній. Обрати постачальника та порівняти ціни можна на онлайн-ресурсах «ГазПравда» або «Газотека».

Наголошуємо, що клієнти, яких обслуговує постачальник «останньої надії», не стають автоматично комерційними клієнтами ГК «Нафтогаз України». ПОН – це тимчасове рішення для уникнення перебоїв з газопостачанням, яке за результатами урядового конкурсу забезпечує ГК «Нафтогаз України». У порівнянні з підключенням клієнтів до ГК «Нафтогаз України» на комерційних умовах, ціна для клієнтів ПОН є вищою, а сервіси компанії є доступними лише частково з огляду на відсутність необхідної інформації про клієнтів постачальника «останньої надії».

Якщо клієнт бажає підключитися до ГК «Нафтогаз України» як до постійного постачальника, щоб отримувати стабільно одну з найкращих цін на газ та скористатися усіма сервісними перевагами, необхідно подати заявку на приєднання. Зробити це можна онлайн – на сайті gas.ua або у веб-версії Приват24, а також офлайн – у відділеннях Ощадбанку, Idea Bank, мережі ПУМБ та в офісах страхової групи «ТАС».

Для приєднання до ГК «Нафтогаз України» клієнту необхідно заповнити коротку форму та надати мінімальний перелік документів – паспорт (лише за умови подачі заявки у відділеннях банку), ІПН, документ про право власності на житло та згоду співвласника, якщо право власності оформлено на кількох співвласників житла (шаблон заяви – на сайті gas.ua у розділі «Стати нашим клієнтом»), а також надати свій EIC-код (16-значний персональний газовий номер об’єкта). ГК «Нафтогаз України» обслуговує вже понад 13% споживачів в Україні, що дорівнює понад 1,2 млн домогосподарств.

Газопостачальна компанія «Нафтогаз України», як ціновий лідер, постачає газ понад 1,2 мільйона українцям за однією з найвигідніших цін — 7,96 грн за куб. м з ПДВ, без вартості розподілу (доставки) у рамках річного тарифного плану «Фіксований». Ця ціна для комерційних клієнтів не збільшуватиметься протягом року — з 1 травня 2021 року до 30 квітня 2022 року. Такі ціни компанія може собі дозволити завдяки річним контрактам на оптову закупівлю ресурсу, а також мінімальну власну націнку на газ.

У свою чергу, ми закликаємо побутових клієнтів не зволікати з подачею заявки на приєднання до постачальника, а, орієнтуючись на піврічний досвід роботи відкритого ринку газу, цінові пропозиції та рівень сервісного обслуговування, обрати свого ринкового постачальника вже зараз.

Консультацію щодо зміни постачальника можна також отримати у інформаційному центрі ГК «Нафтогаз України»: +38 066 300 28 88, +38 098 300 28 88, +38 093 300 28 88.

За матеріалами

"Нафтогаз України"


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень