Степанівська громада
Одеська область, Роздільнянський район

Долаємо COVID-19: Україна отримала 50 млн євро кредитних коштів від ЄІБ на вакцинацію від коронавірусу

Дата: 12.12.2021 13:55
Кількість переглядів: 303

10 грудня 2021 року Європейський інвестиційний банк, банк ЄС, перерахував Україні 50 мільйонів євро, що профінансують закупівлю необхідних вакцин від COVID-19. Ці кошти допоможуть Міністерству охорони здоров’я закупити вакцини від COVID-19, забезпечивши значну частку від кількості, передбаченої національним планом вакцинації України у 2022 році. Кредит підтримає систему охорони здоров’я країни та підвищить спроможність України у боротьбі з пандемією COVID-19. Ця фінансова операція є частиною загальної ініціативи Team Europe щодо реагування на виклики пандемії COVID-19. 

Фото без опису

За добу 9 грудня 2021 року в Україні зафіксовано 11 327 нових підтверджених випадків коронавірусної хвороби COVID-19. Загальна кількість захворювань від початку пандемії становить 3 543 684. Нині 12 252 237 осіб повністю вакциновані від COVID-19, згідно з даними Міністерства охорони здоров’я України. Кошти ЄІБ нададуть Україні можливість придбати вакцини від COVID-19, вкрай необхідні для встановлення контролю над поширенням вірусу і швидшого повернення країни до нормального життя.

Для того, щоб зробити вакцини більш доступними для українців і посилити спроможності країни до протидії кризі COVID-19 та подолання її руйнівних наслідків, ЄІБ перепрофілював частину коштів чинної фінансової угоди. Йдеться про «Програму розвитку муніципальної інфраструктури України» (ПРМІУ/UMIP), що була підписана між ЄІБ і Україною у 2015 році на суму 400 млн євро. ЄІБ виділив 50 млн євро в межах цієї угоди на фінансування заходів протидії COVID-19. Угода про перепрофілювання кредиту у 50 мільйонів євро була ратифікована Україною у жовтні 2021 року.

Жан-Ерік де Загон, голова представництва Європейського інвестиційного банку в Україні, сказав: «Пандемія COVID-19 становить щораз більшу загрозу. Як одні з головних фінансових партнерів України та частина ініціативи Team Europe, ми раді підтримати зусилля Уряду України у боротьбі проти COVID-19. Для швидшого залучення коштів нам вдалося внести зміни до вже затвердженого і чинного кредиту. 50 млн євро, перепрофільовані задля цієї мети, будуть використані для оперативної закупівлі вакцин. Це необхідний крок для боротьби з викликами COVID-19 у сферах охорони здоров’я й економіки, а також для забезпечення кращого майбутнього».

Посол Матті Маасікас, голова Представництва ЄС в Україні, зазначив: «Кредит, наданий ЄІБ, є надзвичайно важливим для оперативного реагування України на пандемію та відновлення після неї. Підтримка закупівлі вакцин, на додаток до вже залученої від ЄС допомоги у боротьбі проти COVID-19, пришвидшить процес вакцинації в Україні. Ми віримо, що цей крок стане вагомим внеском у захист українського населення, зменшить навантаження на медичних працівників і лікарні, а також сприятиме стійкості системи охорони здоров’я України в майбутньому».   

Віктор Ляшко, Міністр охорони здоров’я України, сказав: «Завдяки додатковій підтримці від ЄІБ, ми продовжуємо забезпечувати належне фінансування для підтримки системи охорони здоров'я України та сприяти посиленню заходів захисту населення у відповідь на кризу COVID-19. Ми віримо, що разом ми можемо побороти пандемію».


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень