A A A K K K
для людей із порушенням зору
Степанівська громада
Одеська область, Роздільнянський район

ЯК ЗАРЕЄСТРУВАТИ ПРОГРАМНИЙ РРО

Дата: 20.01.2022 17:33
Кількість переглядів: 205

Роздільнянська ДПІ інформує, що з 1 січня 2022 року використання реєстратора розрахункових операцій (РРО) є обов’язковим для усіх фізичних осіб-підприємців – «спрощенців» II – IV груп, які здійснюють розрахункові операції.

Фото без опису

Окрім традиційних касових апаратів, платники можуть скористатися й альтернативним варіантом – їх аналогом: програмним РРО (далі – ПРРО).

ПРРО мають ряд переваг над класичними РРО – швидка реєстрація каси та реєстрація чеків безпосередньо в ДПС, просте відкриття та закриття зміни, адже формування Z-звіту та його реєстрація в ДПС відбувається за спрощеною процедурою, фіскалізація чеків у режимі офлайн без використання КОРО та розрахункової книжки.

Серед плюсів ПРРО – його автоматичне оновлення та відсутність потреби у сервісному обслуговуванні.

Для роботи з ПРРО платнику необхідно насамперед отримати кваліфікований електронний підпис, потім ПРРО потрібно зареєструвати в податковій службі, подавши заяву за формою № 1-ПРРО.

У відповідь платнику надійде квитанція з фіскальним номером, під яким податкова зареєструвала ПРРО, а далі залишається лише завантажити безкоштовне програмне забезпечення та встановити файл ПРРО на планшет, смартфон чи комп’ютер, які й будуть виконувати роль каси у пункті продажу.

Для реєстрації касира в податковій суб’єкту господарювання необхідно через Електронний кабінет (cabinet.tax.gov.ua) подати повідомлення про надання інформації щодо кваліфікованого сертифіката відкритого ключа для касира.

При цьому, при реєстрації  ПРРО у заяві за формою № 1-ПРРО важливо правильно заповнити адресні дані, так як зазначено у № ф.20-ОПП. Після включення ПРРО до реєстру програмних реєстраторів розрахункових операцій такий ПРРО може використовуватись суб’єктом господарювання.

Також, зверніть увагу при реєстрації касирів, тобто особи, яка буде уповноважена працювати з ПРРО – фіскалізувати платежі, закривати і відкривати зміни в автоматичному режимі,  для наявності більш розширених функцій підприємцю доцільно себе реєструвати як старший касир, а найманого працівника як касир або реєструвати на останніх електронні печатки.

Крім того, на обліку мають перебувати й активи, у яких будуть використовувати ПРРО. Для цього необхідно надіслати до податкової повідомлення за формою № 20-ОПП.

Нагадуємо, що з інформацією щодо застосування ПРРО можна ознайомитися в банері «Програмні РРО» за посиланням https://tax.gov.ua/baneryi/programni-rro/.

Роздільнянська ДПІ


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень