A A A K K K
для людей із порушенням зору
Степанівська громада
Одеська область, Роздільнянський район

Обдаровані діти без бар’єрів

Дата: 22.02.2022 09:21
Кількість переглядів: 517

Міністерство соціальної політики спільно з Посольством Італії, громадською організацією «ВітаУкр» започаткувало ряд мистецьких проектів, направлених на просвітницьку роботу у сфері протидії домашньому насильству (виставка «Мистецтво проти насильства») та підтримку обдарованих дітей.

Так, 15 лютого в Інституті Мистецтв сучасного мистецтва в місті Києві відбувся старт міжнародного італо-українського проекту: «Бачення Данте. Сучасні українські митці інтерпретують «Божественну комедію».

Впродовж року професором, істориком та мистецтвознавцем Джорджіо Грегоріо Грассо було організовано відбір найкращих робіт серед італійських митців та мисткинь, тепер дану виставку буде доповнено роботами наших талановитих особистостей та дітей з інвалідністю.

„Важливість участі дітей та осіб з інвалідністю у даній виставці руйнує бар’єри світосприйняття та надає можливість кожному бути дотичному до мистецтва. Створення належних умов та послуг без бар’єрів, доступних кожному, – основна місія Міністерства соціальної політики, тож поруч з важливими аспектами законодавчої, системної роботи та координації велика увага надається взаємозв’язкам з громадськістю, створенню практичних заходів для реалізації та гармонійного розвитку особистостей”, – зазначив Руслан Колбаса, генеральний директор Директорату розвитку соціальних послуг та захисту прав дітей.

Також в межах виставки діти зі Сходу країни та діти з Італії поєднають свої малюнки та створять єдиний простір - простір розвитку, єдності та миру.

В рамках виставки пройдуть театральні виступи творчих студій для дітей.

Із 16 лютого по 1 березня 2022 року експозиція доступна для публічного відвідування за адресою: м. Київ, вул. Коновальця 18-д.

 

Нагадуємо

З ініціативи першої леді України Олени Зеленської «Без бар’єрів» прийнята Національна стратегія зі створення безбар’єрного простору в Україні до 2030 року та затверджений план заходів з її реалізації на 2021 та 2022 роки.

«Безбар’єрність – це філософія суспільства без обмежень. Це про внутрішню готовність створювати середовище, у якому буде комфортно всім. До Плану заходів залучена потужна команда – це представники влади разом із представниками громадськості. Я б навіть назвала це не План заходів, а План змін. І це про зміни, які можуть бути втілені в найближчі два роки та мають сприяти тому, щоб безбар’єрність стала новою суспільною нормою», – наголошує перша леді України Олена Зеленська.

Рекомендуємо «Довідник безбар’єрності» – гід з коректного спілкування, у якому зафіксовані нові норми безбар’єрної мови. Це проєкт з відкритим кодом, створений у співпраці з громадськими організаціями, правозахисниками, психологами, батьками, що виховують дітей з інвалідністю, українськими та міжнародними експертами. «Довідник безбар’єрності» — ініціатива і флагманський проєкт Олени Зеленської. Детальна інформація за посиланням: https://bf.in.ua/ 


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень