A A A K K K
для людей із порушенням зору
Степанівська громада
Одеська область, Роздільнянський район

Соціальний проєкт "Прихисток"

Дата: 12.04.2022 14:04
Кількість переглядів: 736

Здійснення прямої військової агресії росії проти України призвело до руйнації цивільної інфраструктури, помешкань, загибелі українських громадян. Більшість тих, чиї домівки знаходились на лінії зіткнення та окупації загарбників, опинилися в скрутному становищі та вимушені були покинути рідні місця.

З метою об’єднання спільних зусиль у забезпеченні наших громадян безпечним прихистком діє соціальний проєкт «Прихисток», який здійснюється під патронатом Президента України Володимира Зеленського. Це проєкт по розміщенню українців, які вимушені переїхати із зон бойових дій. Його мета – заохотити українців поділитися своїм житлом та затишком і прихистити внутрішньо переміщених співгромадян, які постраждали від дій путінського режиму в Україні.

Власники житла, які допоможуть безкоштовно українцям з проживанням, зможуть отримати компенсацію від держави в розмірі близько 450 грн на місяць за кожну прийняту особу, незалежно від віку, для компенсації витрат на комунальні послуги.

Щоб запропонувати своє житло до проживання внутрішньо переміщеним особам і отримати компенсацію необхідно: 

• подати заяву до органу місцевого самоврядування за місцем проживання або через сайт prykhystok.gov.ua про готовність прийняти у себе переселенців;

• при поселенні переселенців подати відповідну заяву до ОМС;

• до 5-го числа місяця кожного місяця інформувати ОМС про кількість днів та кількість переселенцівщо у них проживали;

• отримати компенсацію.

 

Згідно з розпорядженням Степанівського сільського голови Наталії Бараненко з метою оперативного надання соціальних послуг та реалізації прав внутрішньо переміщених осіб відділом надання соціальних послуг створена «гаряча лінія» по збору інформації щодо потреб розміщення внутрішньо переміщених осіб за телефоном: +38(095)-08-00-990. Відповідальною особою за роботу «гарячої лінії» та за можливість тимчасового розміщення внутрішньо переміщених осіб на території Степанівської сільської територіальної громади визначено начальника відділу надання соціальних послуг Олену Анатоліївну Хіщенко.

Сервіс Прихисток став унікальним поєднанням волонтерських зусиль по допомозі українцям, які змушені покинути свої домівки, та державної підтримки, яка підхопила ініціативу та вивела її на новий рівень. І поки в Україні громадяни і державні інститути так злагоджено працюють над викликами, нас чекає лише перемога!

Фото без опису


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень