A A A K K K
для людей із порушенням зору
Степанівська громада
Одеська область, Роздільнянський район

СЬОГОДНІ - ДЕНЬ ПАМ’ЯТІ ДІТЕЙ, ЯКІ ЗАГИНУЛИ ВНАСЛІДОК ЗБРОЙНОЇ АГРЕСІЇ РОСІЇ

Дата: 04.06.2022 14:41
Кількість переглядів: 881

Сьогодні Україна вперше на державному рівні вшановує пам’ять дітей, які загинули внаслідок збройної агресії російської федерації. Відповідну постанову під № 5343 цьогоріч ухвалила Верховна Рада у Міжнародний день захисту дітей, 1 червня.

Щорічно саме 4 червня відзначається Міжнародний день дітей – безневинних жертв агресії, заснований Генеральною асамблеєю Організації Об’єднаних Націй.

За даними Офісу генпрокурора, станом на ранок 4 червня 2022 року, від рук рашистів в Україні загинула 261 дитина. Кількість поранених зросла до 465.

Найбільше постраждало дітей у Донецькій області - 187, Київській - 116, Харківській - 112, Чернігівській - 68, Луганській - 52, Херсонській - 52, Миколаївській - 47, Запорізькій - 29, Сумській - 17, у м. Києві - 16, Житомирській - 15.

За 100 днів повномасштабної війни росія вбила у 3 рази більше маленьких мешканців Донеччини, ніж за всі попередні 8 років. Понад 145 дітей зникли безвісти.

На жаль, зростання цієї жахливої статистики триває. Обстріли та надзвичайно високий рівень мінного забруднення загрожують дитячим життям та добробуту.

Для України цей день є можливістю вкотре привернути увагу українського та світового суспільства до жахливих злочинів росії, яка ледь не щодня вбиває наших дітей.

Нема прощення агресору! За свої злочини він понесе справедливе покарання! Не пробачимо! Вшануймо пам'ять загиблих дітей хвилиною мовчання...

Фото без опису


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень