A A A K K K
для людей із порушенням зору
Степанівська громада
Одеська область, Роздільнянський район

В Україні з’явиться реєстр психологів, навчених працювати з дітьми, які постраждали від насильства

Дата: 28.06.2022 09:14
Кількість переглядів: 202

Спеціалісти, які увійдуть до Реєстру психологів, допомагатимуть правоохоронним органам ефективно розслідувати злочини проти дітей, а також — суду під час здійснення судового розгляду за участі дитини. Їхня мета — зробити процес менш травмувальним для дитини, максимально ефективним, щоб голос дитини почули, її права були захищеними й винних притягнули до відповідальності.

До Реєстру відбиратимуть психологів, які мають вищу психологічну освіту, досвід роботи з дітьми, високу готовність та мотивацію долучатися до такої діяльності. Він буде створений на базі та силами Координаційного Центру з надання безоплатної правової допомоги.

«Система БПД надає безоплатну вторинну правову допомогу, може забезпечувати послугу перекладу в кримінальному процесі та послуги з медіації у відновному правосудді. Співпраця та залучення психологів передбачається через схожий алгоритм: конкурсний відбір до реєстру психологів, призначення на підставі доручення психолога з Реєстру психологів. Запровадження Реєстру є важливим завданням, що працюватиме на перспективу та сприятиме подальшому розвитку дружнього до дитини правосуддя», — розповідає в. о. директора Координаційного центру з надання правової допомоги Олександр Баранов.

Запуск Реєстру був передбачений Національною стратегією реформування системи юстиції щодо дітей і мав відбутися до 2023 року. Утім, через війну в Україні, запуск вирішили пришвидшити. Кількість повідомлень про дітей, які постраждали від військових злочинів, зростає. Тож є потреба забезпечити доступ психологів до слідчих дій на території всієї країни — як офлайн, так і онлайн, — щоб надати дітям необхідну підтримку та допомогу, а також зробити правосуддя дружнім до дитини та мінімізувати ризик повторної травми.

Створення Реєстру — спільна ініціатива Міжвідомчої координаційної ради з питань правосуддя щодо неповнолітніх, Офісу Генерального прокурора України, Міністерство внутрішніх справ України, Національна поліція України, Дитячого фонду ООН UNICEF Ukraine, Координаційного центру з надання правової допомоги та ГО Всеукраїнський громадський Центр "Волонтер".

Детальніше читайте на нашому сайті: https://bit.ly/3ncvL9Z



Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень