A A A K K K
для людей із порушенням зору
Степанівська громада
Одеська область, Роздільнянський район

ПЕРЕМОЖЕМО! Віримо, впевнені, зможемо!

Дата: 14.10.2022 08:36
Кількість переглядів: 242

У День захисників та захисниць України, який ми традиційно відзначаємо на Покрову, українці поціновують воїнів, які в різні часи обороняли і обороняють нашу незалежність і територіальну цілісність держави. Нині це свято набуло особливого значення.

З початком страшної війни, з першим вибухом рашистської ракети на світанку 24 лютого, сотні тисяч українців взяли до рук зброю, вступивши до лав Збройних Сил України, Територіальної оборони, Національної гвардії, правоохоронних органів і добровольчих формувань, щоб зупинити агресію російської федерації та відстояти незалежність України. Пишаємось нашими земляками, односельцями, рідними, друзями, які, без жодних вагань, з першого дня стали на захист нашої держави, виконуючи свій громадянський обов'язок, захищаючи сім’ї, села та міста, свою Батьківщину.

Наразі Українська армія активно модернізується, назавжди позбувається радянської спадщини та відновлює українські військові традиції. Наша армія стала однією з найбоєздатніших у Європі. 

Задля посилення національної безпеки і оборони, відсічі та стримування збройної агресії рф, з перших днів війни Степанівська сільська рада активно підтримує наших захисників. За період з березня по вересень поточного року були здійснені наступні заходи за рахунок коштів сільського бюджету:
на забезпечення заходів з територіальної оборони передбачено 1 700 тисяч гривень, профінансовано станом на 1 жовтня – 720 тисяч гривень, за рахунок яких придбано 2 квадрокоптери, 6 приладів нічного бачення, 20 біноклів та 20 лазерних указок, 10 тактичних ліхтарів, 3,7 тонни паливно-мастильних матеріалів; продукти харчування, меблі та інший інвентар, необхідний для створення належних умов для розгортання та  функціонування територіальної оборони та інших військових формувань Збройних Сил України.

Станом на 1 жовтня надано субвенцій до державного бюджету в загальній сумі 718 тисяч гривень, з них: на підтримку відділу прикордонної служби «Степанівка» Подільського прикордонного загону профінансовано 250 тисяч, районного відділу поліції  - 268 тисяч, районного підрозділу СБУ - 100 тисяч та управління МНС – 150 тисяч гривень.

На звернення керівництва Роздільнянського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки Степанівською сільською радою на безоплатній та безповоротній основі було передано спеціальну комп'ютерну техніку для наших військових. Зокрема, до переліку чергової підтримки від нашої громади, на загальну суму 86 тисяч 400 гривень, увійшли: два ноутбуки з офісними додатками Microsoft Office Home and Business 2021, два багатофункціональні пристрої та знищувач документів.

Крім того, надається постійна допомога у вигляді деревини, піддонів та дров, металевих діжок, мішків, піску тощо. За потребою та на прохання військових відпрацьовує техніка КП «Степанівське».

Сьогодні ми концентруємо всі свої сили на одній спільній меті, і кожен мешканець нашої громади впевнений, що така допомога стане черговим внеском у нашу спільну Перемогу. 24 лютого згуртувало та об’єднало нас усіх: підприємці та аграрії, вчителі та вихователі, дорослі та діти, – всі поспішали допомогти нашій армії, чим могли. Громада завантажувала машини всім необхідним та відправляла захисникам, плела маскувальні сітки, донатила на необхідне військове обладнання, збирала воду та доставляла у Миколаїв, пекла хліб, підвозячи до осель тих, хто його потребував, смажила пиріжки та ліпила вареники для тих, хто оберігав наш край від можливих загроз, надавала допомогу внутрішньопереміщеним особам та сім’ям, які опинились у скрутних життєвих, облаштовувала побут нашим захисникам... 

І ми продовжуємо робити все, що в наших силах, і навіть трохи більше. Сьогодні навіть найменші мешканці нашої громади займаються волонтерством, щоб підтримати українських воїнів. І це не тому, що армія потребує фінансової підтримки, а тому, що сучасні діти по-дорослому розуміють: майбутнє України, примноження її здобутків, зміцнення державності зараз залежить від кожного з нас, від нашої націленості на боротьбу, від нашого патріотизму та наполегливої праці. 

Прийде час Перемоги, коли ми розкажемо про ту допомогу наших односельців, яку зараз не маємо змоги назвати з міркувань безпеки. Але точно можемо сказати вже зараз: нас не зламає жоден ворог, бо наша сила – у нашій єдності! Україна – самостійна, вільна, неподільна держава. І буде такою завжди!

На жаль, на превеликий жаль, у цій війні ми втрачаємо те, що не оцінюється цифрами, не має ціни. За наше право бути незалежними, за наше мирне небо віддали життя вже тисячі українських захисників та захисниць, мирних жителів. Досі важко повірити у те, що від рук окупантів загинули наші земляки: всією громадою в квітні провели в останню путь мешканця Лучинського, 25-річного Максима Жолді, на честь якого була назвала його рідна вулиця в селі; розділяли горе втрати разом з рідними Леоніда Фіжделюка та Євгена Пруднікова. Днями отримали ще одну сумну звістку з фронту - у важкому бою за неньку-Україну загинув воїн АТО (ООС), молодий кремезний хлопець Олександр Мадам з Гаївки. Подвигом цих чоловіків, як і тисяч українців, ми пишатимемось вічно, ми ніколи не забудемо їх безцінний вклад у нашу Перемогу. Герої не вмирають!

14 жовтня традиційно українці відзначають велике свято Покрови Пресвятої Богородиці, присвячене явленню Богоматері з її захисною покровою, що оберігає християн від ворогів. Бажаємо кожному нашому захиснику та захисниці заступництва Діви Марії перед будь-якими негараздами і викликами, нехай Пресвята Богородиця завжди супроводжує та оберігає у боях, у дорозі, у всіх мирних справах.
В Степанівській громаді цього дня відзначають храмові свята мешканці сіл Яковлівка, Гаївка та частини Лучинського. Тож, в день Покрови щиро бажаємо жителям цих населених пунктів мирного неба у вільній, незалежній Україні. 
З нагоди свят зичимо всім міцного здоров'я, незламної волі до Перемоги та патріотичного духу, який допоможе долати будь-які перешкоди! Щастя вам всім, наснаги у відродженні кращих національних традицій, плідної праці на благо України, задля слави нашої громади та всієї України, душевного спокою та миру.
Слава Україні!  
Степанівський сільський голова Наталія БАРАНЕНКО, депутатський корпус та виконавчий комітет Степанівської сільської територіальної громади

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень