A A A K K K
для людей із порушенням зору
Степанівська громада
Одеська область, Роздільнянський район

В Україні 21 листопада відзначається День Гідності та Свободи

Дата: 21.11.2022 13:00
Кількість переглядів: 134

Його встановлено згідно з Указом Президента від 13 листопада 2014 року на честь початку цього дня двох знаменних подій у новітній українській історії – Помаранчевої революції 2004 року та Революції Гідності 2013 року, повідомляє Укрінформ.
День Гідності та Свободи став своєрідним наступником свята Дня Свободи, що відзначався на честь Помаранчевої революції з 2005 по 2011 роки 22 листопада, але був скасований.


Саме 21 листопада 2013 року відбулися перші протестні акції української громадськості у відповідь на рішення тодішньої влади щодо припинення курсу на євроінтеграцію та скасування процесу підготовки до підписання Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом.
Однак на відміну від подій Помаранчевої революції, цього разу обстоювання гідності та свободи коштувало багатьох життів українських патріотів: 106 людей були вбиті і понад 2 тисячі поранені. А навесні 2014 року розпочалася військова агресія росії, яка супроводжувалася окупацією Криму та окремих територій Донецької та Луганської областей.
Цьогоріч День Гідності та Свободи відзначається на тлі повномасштабного вторгнення рф, яке розпочалося 24 лютого. Україна знову бореться за свою свободу, захищаючись від рашистського агресора. Сьогодні за право жити у вільній та незалежній державі ми платимо найдорожчим - життями сотен, тисяч синів та дочок України, наших захисників та захисниць, незліченною кількістю скалічених доль українців. 
Ми вистоїмо! Бо з нами правда, з нами віра і за нами буде Перемога! В ім’я вічної пам’яті всіх, хто віддав життя за Україну, ми відбудуємо все зруйноване дикими рашистськими окупантами. Ми зустрінемо Перемогу та вічно пам’ятатимемо, якою ціною вона нам дісталась.
Слава Україні! Слава Героям України!
Степанівський сільський голова Наталія БАРАНЕНКО, депутатський корпус та виконавчий комітет Степанівської сільської територіальної громади


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь