A A A K K K
для людей із порушенням зору
Степанівська громада
Одеська область, Роздільнянський район

Сьогодні – День пам’яті жертв голодоморів

Дата: 26.11.2022 12:05
Кількість переглядів: 131

26 листопада Україна відзначає сумну дату своєї трагічної історії – День пам’яті жертв голодоморів, що прокотилися Україною трьома потужними хвилями, зокрема найстрашнішого – Голодомору 1932–1933 років. Це масштабна національна трагедія, що забрала мільйони життів українців, це незагоєна фізична і духовна рана українського народу, яка пекучим болем пронизує пам’ять багатьох поколінь.

Досі не віриться, що таке могло бути в Україні, яка в усі часи славилася щедрими чорноземами та багатими врожаями на зерно. І ще важче усвідомити, що в ХХІ столітті страшна сторінка в нашій історії повторюється. У нинішньому 2022-му році ми стали свідками того, як українці гинуть від зневоднення, від фізичного виснаження та ракетних обстрілів. Всі ці біди та невимовне горе принесли на нашу землю рашистські окупанти. Вони називали себе другою армією світу, але увесь світ побачив - вони здатні воювати лише з мирним населенням, їх здобиччю стали беззахисні люди, жінки, діти… Беззахисні, але безстрашні. Вони показали всім, що ладні вмирати з голоду, але і крихти не візьмуть з рук ненависного ворога. 

Сьогодні ми великою ціною торуємо шлях до Перемоги! Але ми вистоїмо! Бо ми – українці – нація сильних і нескорених.

Вшануймо пам’ять мільйонів синів і доньок України, мільйонів невинних людей - наших земляків, без жалю винищених Голодомором! Запалімо свічі пам’яті за тими, хто став жертвою репресій тоталітарного режиму. Нехай Господь Бог ніколи більше не допустить такого лиха і нехай земля буде пухом для усіх спочилих жертв голодоморів! Вічна пам'ять загиблим і вічна слава Україні!

Щиро, з повагою – Степанівський сільський голова Наталія БАРАНЕНКО, депутатський корпус та виконавчий комітет Степанівської сільської територіальної громади

Фото без опису


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень