A A A K K K
для людей із порушенням зору
Степанівська громада
Одеська область, Роздільнянський район

Нарада з головами громад району

Дата: 04.02.2023 09:54
Кількість переглядів: 94

Степанівський сільський голова Наталія Бараненко та адміністрація сільської ради взяли участь у нараді з органами місцевого самоврядування, організованій Роздільнянською районною військовою адміністрацією. На заході були присутні представники правоохоронних органів, районного  центру  комплектування та соціальної підтримки, керівники закладів охорони здоров’я, представники органів місцевого самоврядування Роздільнянського району. 

Фото без опису
Начальник районної військової адміністрації Сергій Приходько наголосив на виконанні громадянами України свого обов’язку під час мобілізації, зокрема з’являтися за викликом до територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки для уточнення їх облікових даних та визначення їх призначення на особливий період та звернув увагу керівників підприємств та установ незалежно від форм власності на  виконанні вимог Порядку організації  та ведення військового обліку призовників військовозобов’язаних  та резервістів, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 30 грудня 2022 року № 1487.
Основне питання,  яке було  винесено на розгляд  – це забезпечення якісного призову на військову службу під час мобілізації військовозобов’язаних.
Доповідаючи, начальник Роздільнянського РТЦК та СП  Олексій Панов, звернувся  до присутніх щодо активізації роз’яснювальної  роботи серед чоловіків з виконання вимог чинного законодавства з проведення мобілізаційних заходів. Це насамперед робиться для уточнення військово-облікових даних призовників, військовозобов’язаних та резервістів. 
Разом з тим начальник РТЦК та СП зауважив, що законодавством на сьогодні не визначено порядку, де можна чи не можна вручати повістку. Фактично її можуть вручити особисто в руки в будь-якому місці: на вулиці, блокпосту, робочому місці, за місцем проживання. Вручати повістку може представник органу місцевого самоврядування, керівник підприємства, установи, організації, де працює військовозобов’язаний. Вручення повістки не означає, що особа одразу ж відправиться на навчання чи тим більше на фронт.
В разі неприбуття за викликом по першому або другому виду повістки до територіального центру комплектування та соціальної підтримки особі загрожує адміністративний штраф у розмірі: за перше порушення від 200 до 300 неоподаткованих мінімумів доходів громадян (3400 – 5400 грн).
За ігнорування повісток третього або четвертого виду – кримінальна відповідальність від обмеження волі до 3 років до позбавлення волі від 3 до 5 років .
На сьогодні в районі  відкрито 12 кримінальних справ за ухиляння громадян України від мобілізації.
Також виступили працівники Роздільнянського РТЦК та СП, які доповіли про вилучення  транспортних засобів  на потреби ЗСУ, інформували про порядок передачі транспорту, який був придбаний в якості волонтерської допомоги та відповіли на питання присутніх.
Підсумовуючи виступаючих, начальник районної військової адміністрації Сергій Приходько закликав голів територіальних громад організувати широку інформаційну кампанію щодо необхідності захисту держави, донести до кожного громадянина України, який має військовий обов’язок, розуміння важливості долучитися до національного спротиву. До цього залучити активних представників громадськості та депутатів усіх рівнів.
Про бронювання військовозобов’язаних доповіла керівник апарату районної військової адміністрації Ольга Головко, яка поінформували про новий порядок бронювання військовозобов’язаних під час дій воєнного стану, що визначений новою постановою Кабінету Міністрів України від 27 січня 2023 року № 76.
За матеріалами Роздільнянської РВА


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень