A A A K K K
для людей із порушенням зору
Степанівська громада
Одеська область, Роздільнянський район

Круглий стіл у Центрі зайнятості

Дата: 17.03.2023 11:41
Кількість переглядів: 183

З метою інформування роботодавців Роздільнянського району про запровадження економічних стимулів для бізнесу, сприяння збільшенню зайнятості та зменшенню безробіття, в Роздільнянській філії Одеського обласного центру зайнятості відбувся круглий стіл за участю представників соціальних партнерів та роботодавців району.

Фото без опису

В.о. директора Роздільнянської філії Одеського ОЦЗ Олена Кукішева розповіла присутнім про послуги служби зайнятості для роботодавців. Приділила особливу увагу тому, що служба зайнятості сприяє професійному навчанню, підготовці, перепідготовці, підвищенню кваліфікації громадян, які звернулись до служби та отримали статус безробітного. Послуга профнавчання для таких осіб безкоштовна. Громадяни окремих категорій, які не мають статусу безробітного, для підвищення конкурентоспроможності на ринку праці мають можливість скористатись послугою з видачі ваучера на перепідготовку, за робітничою професією, підготовку за спеціальністю, для здобуття ступеня магістра на основі ступеня бакалавра або магістра, здобутих за іншою спеціальністю, підготовку на наступному рівні освіти (крім третього /освітньо-наукового/ освітньо-творчого/ рівня вищої освіти), спеціалізацію та підвищення кваліфікації за професіями і спеціальностями.

Завідувач сектору рекрутингу та взаємодії з роботодавцями Вікторія Постольнік презентувала новий порядок надання компенсацій роботодавцям за працевлаштування окремих категорій зареєстрованих безробітних, розповіла про нові форми роботи, які впроваджені у діяльність служби зайнятості, зокрема: компенсація витрат на оплату праці за працевлаштування переселенців, реалізація державної програми «єРобота» щодо отримання мікрогранту на створення або розвиток бізнесу зі створенням нових робочих місць.

Керуюча ТВБВ №10015/0358 філії - Одеського обласного управління АТ "Ощадбанк" Ірина Буркун продовжила інформування про мікрогранти для розвитку власної справи, розповіла про кредитування 5-7-9 %, зокрема про новий вид кредитування 0 % для агробізнесу.

Головний державний інспектор відділу з питань праці управління інспекційної діяльності в Одеській області Південного міжрегіонального управління Державної служби з питань праці Антоніна Автутова наголосила щодо неприпустимості найму працівників без оформлення трудових відносин, неухильне дотримання законодавчих вимог щодо укладання трудового договору та інші питання трудового законодавства.

В ході зустрічі роботодавці виявили зацікавленість в отриманій інформації та отримали відповіді на задані питання.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень