A A A K K K
для людей із порушенням зору
Степанівська громада
Одеська область, Роздільнянський район

ІНТЕЛЕКТ-ФОРУМ-2023

Дата: 15.06.2023 15:33
Кількість переглядів: 64

В Одеській національній науковій бібліотеці протягом 9-11 червня діяв ІНТЕЛЕКТ-ФОРУМ-2023, що проводився під егідою Міністерства культури на інформаційної політики України. Участь у заході взяли і представники Степанівської громади – начальник відділу освіти, культури, молоді та спорту Наталія Матраницька та бібліотекар Яковлівської сільської бібліотеки Ольга Стельмашенко.

Фото без опису

Яскрава і насичена програма заходу поєднала ХХІІІ Всеукраїнську виставку-форум «Українська книга на Одещині» та IV ОдесаБібліоСаміт – Всеукраїнську науково-практичну конференцію з міжнародною участю для фахівців бібліотек України та зарубіжжя.

Свій творчий доробок у головному читальному залі Одеської національної наукової бібліотеки презентували близько 40 учасників книжкової виставки – представники вітчизняних видавництв з різних куточків України.

З вітальним словом до учасників заходу звернувся Міністр культури та інформаційної політики України Олександр Ткаченко, який підкреслив важливість і значущість подій Інтелект-форуму, що проводиться всупереч усім тяжким випробуванням воєнного часу і є ефективним внеском у спільну боротьбу на культурному фронті проти російської агресії, засобом підсилення інформаційного спротиву, а також дієвим майданчиком для пошуку рішень у подоланні гострих викликів сьогодення та створення механізмів повоєнного відновлення загальнонаціональної культурної системи.

Присутніх привітала Ірина Бірюкова, генеральний директор Одеської національної наукової бібліотеки, залужений працівник культури України. Вона зазначила: «Інтелект-форум є своєрідною відповіддю зневірі й болю, який ми переживаємо, і ми віримо в те, що культура єднає, віримо, що книга є потужним інструментом, яким ми дозволяємо собі виборювати майбутнє та мріяти про нього, про інтелект нації, наш спільний успіх. Віримо, що наші спільні зусилля здатні давати цей результат».

Фото без описуФото без описуФото без опису

Використано матеріали Одеської національної наукової бібліотеки


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень