A A A K K K
для людей із порушенням зору
Степанівська громада
Одеська область, Роздільнянський район

Програма USAID АГРО надасть 12 000 тонн мінеральних добрив для українських агровиробників

Дата: 14.07.2023 08:31
Кількість переглядів: 56

Уряд США через Програму USAID АГРО безоплатно надасть мінеральні добрива українським агровиробникам на осінню посівну кампанію. Кожен учасник програми зможе отримати 1 тонну нітроамофоски (NPK 16:16:16/15:15:15) для основного та припосівного внесення. Загалом українським агровиробникам передадуть 12 тис. тонн добрив.

Фото без опису

За підтримки Міністерства з аграрної політики та продовольства України реєстрація на отримання допомоги вже розпочалася в Державному аграрному реєстрі (ДАР). Заявки приймаються виключно через ДАР, у розділі “Доступні програми” - “Добрива NPK від USAID АГРО, 2023”. Реєстрація буде тривати до вичерпання планових обсягів добрив. Отримати допомогу можуть агровиробники, які:

  • мають в обробітку від 5 до 500 га у будь-якій області України (за винятком тимчасово окупованих територій),
  • вирощують зернові або олійні культури,
  • зареєстровані як юридичні особи або фізичні особи-підприємці, зокрема, сімейні фермерські господарства.

20 липня 2023 року Програма USAID АГРО проведе відкритий вебінар про умови та отримання допомоги (захід буде анонсовано додатково на ресурсах АГРО).

До війни Україна забезпечувала внутрішні потреби в азотних добривах на 75%. Однак у зв’язку з повномасштабним вторгненням виробництво скоротилось через логістичні проблеми, розрив виробничих ланцюгів та зростання вартості сировини. Це обмежило доступ мікро, малих та середніх фермерів до добрив. USAID допоможе агровиробникам забезпечити свої господарства необхідними добривами восени та продовжувати роботу наступного року.

Надання мінеральних добрив для агровиробників є частиною масштабніших заходів Програми USAID АГРО у межах Ініціативи на підтримку стійкості агросектору (Agriculture Resilience Initiative) – AGRI-Україна. У 2022 році USAID започаткував Ініціативу у відповідь на загальносвітову продовольчу кризу, яка поглиблюється внаслідок розв’язаної Росією війни. Навесні 2023 року понад 8200 українських агровиробників вже отримали від USAID понад 6300 тонн добрив, а також насіння для посіву понад 48,300 гектарів соняшника та 15,000 гектарів кукурудзи. Ці заходи сприяють зміцненню усього агросектору та допомагають зберегти його потенціал як одного з головних рушіїв зростання української економіки.

***

Програма USAID з аграрного і сільського розвитку (АГРО) – це семирічна Програма Агентства США з міжнародного розвитку (USAID), що впроваджується компанією Кімонікс Інтернешнл. Мета програми: прискорення економічного розвитку сільських громад України шляхом покращення управління в сільськогосподарському секторі, що сприятиме розвитку більш продуктивних, сучасних та прибуткових мікро, малих та середніх сільськогосподарських підприємств (ММСП). Цілі Програми USAID AГРО: покращення продуктивності та доступу до ринків у цільових ланцюгах доданої вартості, удосконалення функцій підтримки та нормативно-правової бази у аграрному секторі. Більше про USAID АГРО: https://www.facebook.com/usaid.agro/

***

Сполучені Штати Америки, діючи через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID), започаткували Ініціативу на підтримку стійкості агросектору (Agriculture Resilience Initiative) – AGRI-Україна з метою зміцнити виробництво та експорт української аграрної продукції та сприяти пом’якшенню загальносвітової продовольчої кризи, яка поглиблюється внаслідок розв’язаної Росією брутальної війни. Ініціатива AGRI-Україна є критично важливою для підтримки експорту та потреб українського аграрного сектору, який залишається вразливим на тлі триваючої військової агресії Росії. USAID вже виділило сто млн. дол. на реалізацію Ініціативи і має на меті залучити ще 150 млн. дол. від інших міжнародних донорів і приватного бізнесу, аби досягти загальної суми фінансування 250 млн. дол. AGRI-Україна зосереджує свою увагу на таких напрямах діяльності: 1) закупівля і передача критично важливих матеріально-технічних ресурсів аграріям, які їх потребують 2) удосконалення і збільшення можливостей експортної логістики та інфраструктури 3) розширення доступу аграріїв до фінансування, щоб забезпечити максимальні врожаї 4) надання ММСП послуг з сушіння, зберігання та переробки сільськогосподарської продукції.

***

Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) – це провідна організація уряду США, що спеціалізується на розвитку. USAID співпрацює з Україною з 1992 року, підтримуючи зміцнення країни, зокрема у боротьбі проти агресії Росії, та на шляху до демократичного та економічного розвитку. Зараз 42 ініціативи USAID відповідають на негайні потреби України та сприяють її довгостроковому розвитку як незалежного, суверенного, демократичного та процвітаючого суспільства. Від початку повномасштабної війни Росії, 24 лютого 2022 року, USAID надало $18 млрд прямої бюджетної підтримки, $1,4 млрд гуманітарної допомоги та понад $1.4 млрд технічної допомоги. Також запрошуємо відвідати вебсайт Місії USAID в Україні: http://www.usaid.gov/ukraine, та сторінку у Фейсбук: https://www.facebook.com/USAIDUkraine.


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень