Степанівська громада
Одеська область, Роздільнянський район

Наближаємо нашу Перемогу

Дата: 09.09.2023 20:28
Кількість переглядів: 67

У ЗМІ та соціальних мережах активно обговорюється тема податку на доходи військовослужбовців, який планується забрати у громад. Однією з вагомих причин цього виступає начебто недостатня допомога Збройним Силам України від місцевих бюджетів. На жаль, реальними цифрами володіють далеко не всі високопосадовці, що є несправедливим для більшості громад. 

Фото без опису

З першого дня повномасштабного вторгнення рашистів на нашу землю, допомога різним військовим підрозділам стала ключовим, найважливішим напрямком в роботі Степанівської сільської ради. Жодне звернення наших захисників не залишається поза увагою, а на засіданнях сесій подібні рішення приймаються одноголосно. 

За 8 місяців поточного року до бюджету громади надійшло податку з доходів фізичних осіб від військовослужбовців у сумі 12 млн 526,5 тис. грн.

На даний час на підтримку ЗСУ та інших військових формувань вже надано 8 млн 289,4 тис. грн, з них:

- по програмі підтримки ТРО та ЗСУ передано матеріальних цінностей на загальну суму 5 млн 218,9 тис. грн;

- надана субвенція до державного бюджету на фінансову підтримку силових структур 1 млн 870,5 тис. грн (МНС – 500,0 тис. грн, СБУ – 500,0 тис. грн,  прикордонникам - 500,0 тис. грн,  поліції – 370,5 тис. грн);

- 7 вересня поточного року перерахована субвенція обласному бюджету в  сумі 1 млн 200,0 тис. грн на підтримку ТРО та ЗСУ.

Наші військові підрозділи з різних напрямків фронту продовжують надсилати прохання про допомогу з придбанням необхідного обладнання, автомобілів, двигунів на човни тощо. І ми намагаємось максимально швидко реагувати та допомагати, бо це сьогодні дуже важливо, це наш вклад у Перемогу. 

Паралельно з фінансуванням із бюджету, сільська громада активно займається волонтерством, оперативно закриваючи потреби військових, своїми постійними донатами допомагає купувати автомобілі, а також колеса та запчастини до них, дрони, старлінки, прилади нічного бачення,  рації  тощо.

Слід зазначити також і про вирішення проблем громади, які з’явились під час військового стану. Для прикладу – обладнані укриття в школах громади, що дало можливість всім учням приступити до очного навчання в поточному навчальному році. На часі – будівництво укриттів у дитячих садочках, тощо.

Підсумовуючи вищевказане, підкреслимо: за кожну гривню, витрачену з місцевого бюджету на підтримку ЗСУ ми звітуємо на всіх етапах. Вилучення ж військового ПДФО послабить громади, позбавить їх можливості допомагати силам оборони, а відповідно може негативно вплинути на спроможність підтримувати нашу армію, наближати нашу Перемогу.


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень