A A A K K K
для людей із порушенням зору
Степанівська громада
Одеська область, Роздільнянський район

Суспільно корисні роботи

Дата: 29.09.2023 07:31
Кількість переглядів: 62

Суспільно корисні роботи – види тимчасової трудової діяльності працездатних осіб в умовах воєнного стану, які проводяться для виконання робіт, що мають оборонний характер, ліквідації надзвичайних ситуацій техногенного, природного та воєнного характеру, що виникли в період воєнного стану, та їх наслідків, задоволення потреб Збройних Сил.

Фото без опису

Відповідно розпорядження Роздільнянської районної військової адміністрації  від  31.08.2023 р. №143/од-2023  «Про запровадження  трудової повинності для працездатних  осіб та організації суспільно-корисних робіт в умовах воєнного стану на території Роздільнянського району» та рішення Лиманської селищної ради від № 05.09.2023 р. №207/23-СР. Укладено договір про співпрацю та підібрані безробітні особи для проведення суспільно корисних робіт. Лиманська СТГ складається з чотирьох великих старостатів - Лиманський, Кучурганський, Степовий та Щербанський. Дуже гарна та краєвнича місцевість, це прикордонна територія. І тому є необхідність у проведенні таких робіт.

Фото без опису

Сьогодні відбулася зустріч в.о. директора Роздільнянської філії Одеського обласного центру зайнятості Олени Кукішевої з фахівцями Лиманської селищної ради Миколою Платікою, Надією Вільганюк, Інною Юдицькою з питань організації та проведення суспільно корисних робіт, укладення договору та оформлення всіх необхідних документів.

Обговорили питання дотримання державних соціальних гарантій та трудових прав залучених до таких робіт безробітних.

З людиною, яка приймає участь у суспільно корисних роботах, укладається строковий трудовий договір. За нею зберігаються всі соціальні гарантії, які є у працюючої особи. Виплачується заробітна плата, не нижче мінімальної, - 6700 гривень. Цей період зараховується до трудового стажу, відповідні записи вносяться до трудової книжки. Якщо людина захворіла, то за нею зберігається право на лікарняний, сплачується єдиний соціальний внесок та всі інші відрахування згідно з чинним законодавством.

Такий вид робіт проводяться за рахунок коштів Фонду загальнообов’язкового соціального страхування на випадок безробіття, тому взаємовигідний як для роботодавців, так і для безробітних.


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень