Степанівська громада
Одеська область, Роздільнянський район

До Всесвітнього дня дій за гідну працю

Дата: 07.10.2023 12:26
Кількість переглядів: 52

04 жовтня 2023 року за підтримки голови Роздільнянської військової адміністрації Одеської області Сергія Приходька було проведено круглий стіл, присвячений Всесвітньому дню дій за гідну працю, який щороку відмічається 07 жовтня.  До участі були залучені головний державний інспектор відділу з питань праці Управління інспекційної діяльності в Одеській області Антоніна Автутова, в.о. директора Роздільнянської філії Одеського обласного центру зайнятості Олена Кукішева  та посадові особи структурних підрозділів соціального захисту та у справах неповнолітніх Роздільнянської РВА, представники Роздільнянської ДПІ ГУ ДПС в Одеській області, та  Головного управління ПФУ в Одеській області.

Фото без опису

7 жовтня - це день, коли профспілки всього світу звертають увагу суспільства до критичних проблем у сфері трудових правовідносин, дотримання прав працівників і прав профспілок, необхідності спільного пошуку шляхів для забезпечення гідної праці.

За визначенням Міжнародної організації праці, гідною можна назвати таку працю, яка гарантує, зокрема, справедливий дохід, безпечність на робочому місці, перспективи особистого розвитку та соціальної інтеграції, свободу обєднань і слова, рівні права чоловіків і жінок в участі та прийнятті рішень, які впливають на життя працівників, відсутність дискримінації й примусової праці, у тому числі дитячої, обговорення шляхів щодо вирішення конфліктів, вільний вступ до профспілок, захист від втрати або зменшення доходів через безробіття, виробничої травми, материнства чи старості.

Національна політика України, як члена МОП, в останні роки базується на формуванні превентивної культури у сфері праці й охорони праці з метою попередження порушень в організації трудових правовідносин,  нещасних випадків на виробництві та профзахворювань, мінімізації ризиків у сфері охорони праці.

Основною темою розмови було те, що в умовах воєнного стану  впровадження принципів гідної праці в нашій країні – важливі завдання різних гілок влади, профспілок та самого суспільства в цілому.

          Адже з перших тижнів, коли розпочалось повномасштабне вторгнення рф на територію України, представники державної влади та громадського суспільства зосередили увагу до сфери зайнятості, в яких умовах працюють і живуть ті, на кому тримається українська економіка - працівники та роботодавці.

          В воєнний час відбувається спад економіки, обсяги виробництва та реалізації зменшуються, значна частина суб’єктів господарювання не мають можливості провадити діяльність через обстріли та пошкодження інфраструктури, тому  питання про гідні умови праці є актуальними сьогодні.

          У найгіршому становищі опинилися внутрішньо переміщені особи, які, тікаючи від війни, шукають іншу роботу в іншій місцевості.

           В скрутних умовах перебувають люди, які втратили роботу та вимушені звертатись за допомогою до державної служби зайнятості, а також люди, які формально роботу не втратили і не потрапляють в офіційну статистику безробітних, але знаходяться у відпустках за власний рахунок.

Державна служба зайнятості йде на допомогу внутрішньо-переміщеним особам та іншим категоріям громадян, які звертаються.


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень