A A A K K K
для людей із порушенням зору
Степанівська громада
Одеська область, Роздільнянський район

Послуги Центру зайнятості для учасників бойових дій

Дата: 26.10.2023 09:15
Кількість переглядів: 210

На зустрічі з представниками Роздільнянського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки директор Роздільнянської філії Одеського ОЦЗ Олена Кукішева розповіла про широкий спектр послуг для воїнів, які повернулися з фронту.

Фото без опису

На сьогоднішній день існує декілька програм із стимулювання роботодавців за працевлаштування учасників бойових дій та осіб з інвалідністю.

Є програми, пов’язані з навчанням населення. Бажаючі безкоштовно отримати професію або підвищити кваліфікацію, мають можливість отримати ваучер на навчання. Держава профінансує вартість навчання в сумі  до 26 840 грн (у межах вартості навчання).

З квітня 2023 року Уряд запровадив  нові грантові програми для ветеранів на започаткування або розвиток власного бізнесу. Грант надається на суму від 250 тис. грн до 1 млн грн, за умови створення від 1 до 4 нових робочих місць.

З  вересня 2023 року набула чинності постанова Кабміну відповідно до якої, незважаючи на те чи має статус безробітного чи ні, учасник бойових дій безкоштовно може навчатися у Центрі професійно-технічної освіти Державної служби зайнятості.

У Роздільнянській філії учасники бойових дій мають можливість отримати індивідуальні консультаційні, інформаційні та профорієнтаційні послуги, що сприятимуть прискоренню їхнього працевлаштування.


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень