A A A K K K
для людей із порушенням зору
Степанівська громада
Одеська область, Роздільнянський район

Сучасні послуги та активні програми сприяння зайнятості для зайнятого та незайнятого населення та роботодавців, які надає служба зайнятості

Дата: 31.10.2023 13:49
Кількість переглядів: 55

На апаратній нараді Роздільнянської РДА (РВА)  в.о. директора Роздільнянської філії Одеського обласного центру зайнятості Олена Кукішева  розповіла про сучасні послуги та активні програми сприяння зайнятості для зайнятого та незайнятого населення та роботодавців, які надає служба зайнятості.

Фото без опису

Реєстрація, перереєстрація, виплата допомоги по безробіттю, підбір роботи, працевлаштування, навчання, перенавчання та підвищення кваліфікації для безробітних, видача ваучерів для навчання та підвищення кваліфікації осіб. Послуги для роботодавців – підбір працівників, навчання або підвищення кваліфікації працівників, компенсація на створення робочих місць, надання грантів для створення або розвиток бізнесу та інше.

Фото без опису

Ваучер на навчання для осіб 45+ за 124 професіями та спеціальностями.

 Є можливість навчитися або підвищити кваліфікацію та отримати документ про освіту по 124 професіям та спеціальностям за рахунок коштів Фонду ЗДССВБ. Сума ваучера - 10 прожиткових мінімумів. Наш район видав 56 ваучерів - бджоляри, психолог, медсестринство, кухар, швачка.

Гранти для розвитку або створення бізнесу. Гранти надаються від 50 000 до 250 000 грн. Для учасників бойових дій до 1 000 000 грн.

Гранти надаються для створення робочих місць та розвитку бізнесу, протягом 3 років сплачуються податки і таким чином повертаються грантові кошти.

В Роздільнянському районі 8 осіб отримали грант 150 000 та 250 000 грн. для розширення бізнесу та створення робочих місць.

Компенсація оплати праці при працевлаштуванні безробітних осіб.

Відповідно до Постанов Кабінету Міністрів № 124, №338, №331, №893 при працевлаштуванні певних категорій осіб з числа безробітних надається компенсація  роботодавцю у вигляді єдиного соціального внеску чи частини заробітної плати. Це вигідно як для роботодавця так і для працівника.

Суспільно корисні роботи.

Це роботи в період воєнного стану по благоустрою населених пунктів, будівельні роботи, прибирання прибережних смуг, прибирання сміттєзвалищ, фасування та погрузка гуманітарної допомоги та інш. В Роздільнянському районі є таке розпорядження та працюють майже всі громади та залучено 35 осіб. Виділено кошторисом 450 000 грн. та  чекаємо  ще кошти до кінця року.

Це працюють особи, які перебувають на обліку в центрі зайнятості, наводять лад у громадах, отримують заробітну плату та податки надходять до громади. Кошти виділяються із Фонду ЗДССВБ 100%. Дуже вигідно.

У разі необхідності звертайтеся до служби зайнятості та ми залюбки Вам допоможемо.


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень