Степанівська громада
Одеська область, Роздільнянський район

Нарада щодо питань мобілізації

Дата: 05.12.2023 18:04
Кількість переглядів: 55

П’ятого грудня відбулась нарада під головуванням начальника Роздільнянської РВА Сергія Приходька та начальника Одеського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки Олександра Охріменка. У заході взяла участь Степанівський сільський голова Наталія Бараненко, а також керівництво Роздільнянського РТЦК та СП, працівники правоохоронних органів, інші голови територіальних громад району та старости їх старостинських округів.

Фото без опису

Основне питання, яке було винесено на розгляд – це виконання заходів загальної мобілізації та налагодження взаємодії між органами місцевого самоврядування та РТЦК і СП.

Начальник Одеського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки Олександр Охріменко довів учасникам наради першочергові завдання органів влади. А саме: в період воєнного стану – це забезпечення неухильного виконання планів мобілізації як людських ресурсів, так і транспорту. Обговорено алгоритми співпраці органів місцевого самоврядування, РТЦК та СП і районного відділу Національної Поліції при відпрацюванні мобілізаційних заходів.

Важливим питанням наради стало посилення заходів щодо проведення оповіщення військовозобов’язаних та виявлення тих (у тому числі серед внутрішньо переміщених осіб), хто ухиляється від постановки на військовий облік та виконання військового обов’язку.

Також виступили працівники Одеського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки, закликавши голів територіальних громад та старостів організувати широку інформаційну кампанію щодо необхідності захисту держави, донести до кожного громадянина України, який має військовий обов’язок, розуміння важливості долучитися до національного спротиву.

По завершенню наради начальник районної військової адміністрації Сергій Приходько звернувся до керівників територіальних громад та довів останні результати функціонування робочої групи «Прозорість та підзвітність», що створена за ініціативи начальника Одеської ОВА Олега Кіпера при Одеській ОВА. До складу цієї робочої групи увійшли представники обласних управлінь СБУ, прокуратури, Нацполіції, Бюро економічної безпеки і НАБУ. Учасникам наради доведено рекомендації щодо ліквідації можливостей вчинення корупційних дій. І основне завдання – відмова від другорядних рішень які не потребують термінового вирішення, та можуть бути відтермінуванні на після воєнний період.

За результатами наради було надано ряд роз’яснень та рекомендацій.

За матеріалами Роздільнянської РВА 


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень