Степанівська громада
Одеська область, Роздільнянський район

Краще попередити, ніж лікувати

Дата: 24.01.2024 10:00
Кількість переглядів: 42

Останнім часом загострюється ситуація щодо захворюваності на гострі респіраторні вірусні інфекції та грип. Особливо чутливими до захворювання є діти та особи з ослабленим імунітетом. Захворювання зазвичай починається раптово із підвищення температури тіла, головним болем, болем в горлі, м’язах, суглобах, сльозотечі очей та нежиті з носа. Можливий також біль в животі, блювання та проноси трапляються рідше.

Фото без опису

Тому при першому підвищенні температури необхідно терміново звертатися до лікаря для поглибленого обстеження та призначення противірусної терапії в перший день захворювання, адже ефект від противірусної терапії найкращий в перші 48 годин захворювання.

Сезонний грип передається легко і швидко, поширюється в школах, дитячих садках, на підприємствах та в містах. Коли інфікована людина кашляє, маленькі краплі, що містять віруси грипу, потрапляють у повітря, їх вдихає інша людина і зазнає впливу вірусу. Вірус може також поширитися через інфіковані руки.

Саме тому необхідно регулярно мити руки, а під час кашлю прикривати рота та носа хусткою чи серветкою.

Отже, при виконанні простих правил, щодо профілактики можна попередити інфікування захворюванням та захистити рідних від них.


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень