A A A K K K
для людей із порушенням зору
Степанівська громада
Одеська область, Роздільнянський район

Робоча нарада в районній державній адміністрації

Дата: 31.01.2024 18:30
Кількість переглядів: 31

Начальником Роздільнянської районної військової адміністрації Сергієм Приходьком проведено нараду з представниками правоохоронних органів, районного центру комплектування та соціальної підтримки, головами органів місцевого самоврядування. Участь у заході взяла Степанівський сільський голова Наталія Бараненко.

Фото без опису

Про раціональне використання бюджетних коштів у громадах Роздільнянського району доповіла Наталія Іваник - начальник відділу соціально-економічного розвитку територій Роздільнянської районної державної (військової) адміністрації, яка зазначила, що спеціалістами райдержадміністрації проведений аналіз закупівель за 2023 рік органами місцевого самоврядування та їх структурними підрозділами. Так всього проведено понад 10 тис. закупівель на платформі «Прозоро» на загальну суму 693.2 млн грн. Разом з тим у 2023 році були першочергові витрати на допомогу ЗСУ, за аналізом таких видатків найбільший відсоток коштів від обсягу бюджету, а саме: 10% було спрямовано Степанівською сільською радою, найменший відсоток від загального обсягу бюджету, а саме: 2 %, на нужди ЗСУ було спрямовано Новоборисівською сільською та Затишанською селищною громадами.

Фото без опису

Наприкінці виступу Наталія Григорівна наголосила, що робота по аналізу публічних закупівель триває та буде активізована і закликала всіх до конструктивної взаємодії та співпраці задля забезпечення ефективного використання бюджетних ресурсів місцевих бюджетів.

Сергій Миколайович наголосив на активізації заходів щодо запобігання корупції в фінансовій галузі та підкреслив, що головне завдання – побудувати систему так, щоб усі процеси, які відбуваються в громаді були повністю прозорими. Ми вдячні тим громадам, які наполегливо працюють на підтримку ЗСУ та прозоро і ефективно використовують бюджетні кошти.

Про виконання планових завдань за призовом під час проведення загальної мобілізації відповідно до розподілу інформували: Анатолій Сташевський, завідувач сектору з питань оборонної роботи та цивільного захисту РВА та Олег Балан, т.в.о. начальника Роздiльнянського РТЦК та СП та начальники відділень районного ТЦК та СП, які зазначили, що основними причинами незадовільного відбору призовників для проходження строкової військової служби є неякісне оповіщення призовників та їхнє ухилення від проходження районних призовних комісій.

Підсумовую виступи очільник району зазначив - «З огляду на ситуацію що склалась з мобілізацією людських ресурсів в Роздільнянському районі, необхідно посилити співпрацю між територіальними центрами комплектування, органами Національної поліції та місцевого самоврядування аби знизити рівень ухилення призовників від військової служби».

Про організацію охорони закладів освіти району поліцією охорони доповіла заступник голови РВА Наталія Шличок, яка зазначила, що з 22 грудня 2023 року Кабінетом внесені зміни до постанови щодо категорій об’єктів, які підлягають охороні органами поліції охорони на довірених засадах. Відповідно до цих змін заклади освіти державної та комунальної форми власності охоронятиме поліція охорони, яка буде взаємодіяти з адміністраціями шкіл та забезпечуватиме охорону правопорядку та пропускний режим.

«Війна в Україні триває і ворог не полишає створювати небезпеку для наших громадян, тому важливо створення безпечних умов перебування учасників освітнього процесу в закладах освіти» - наголосив очільник району.

З інформацією про реалізацію Президентської програми «Пліч – о – пліч Всеукраїнські шкільні лігі» на території Роздільнянського району виступила Анастасія Мосьпан -виконуюча обов’язки начальника відділу освіти, охорони здоров'я, культури та спорту Роздільнянської районної державної (військової) адміністрації.

Про забезпечення охороною об'єктів критичної інфраструктури доповіла Вікторія Литвин - начальник відділу з питань інфраструктури, містобудування та архітектури, житлово-комунального господарства та екології Роздільнянської районної державної (військової) адміністрації.

Захист критичної інфраструктури є складовою частиною забезпечення національної безпеки України – зазначив Сергій Миколайович – тому організація охорони цих об’єктів дозволить попередити виникнення надзвичайних ситуацій в районі.»


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень