Степанівська громада
Одеська область, Роздільнянський район

На Одещині відбулось обговорення впровадження реформи профільної середньої освіти

Дата: 01.07.2024 14:13
Кількість переглядів: 56

Захід проходив в Одеській обласній військовій адміністрації зі участю профільного заступника голови Одеської обласної державної адміністрації Антона Шалигайла, представників Міністерства освіти і науки України, Департаменту освіти і науки, проєкту DECIDE, фахових експертів, голів районних військових адміністрацій, керівників органів управління освітою, очільників територіальних громад Одещини, голів рад директорів фахової передвищої та професійної (професійно-технічної) освіти регіону. 

Фото без опису
Степанівську сільську територіальну громаду представляли сільський голова Наталія Бараненко, начальник управління земельних відносин, економічного розвитку, інфраструктури та інвестицій Ігор Романенко та голова постійної комісії сільської ради з питань освіти, культури, молоді, спорту, охорони здоров’я та соціальної політики, директорка Степанівського ОЗЗСО Марія Загребельна. 

Фото без опису
«Затвердження планів формування мережі закладів профільної освіти відповідно до Закону України «Про повну загальну середню освіту» має відбутися до 1 вересня цього року. У межах реформування має бути створено спроможну мережу закладів та оновлено освітню інфраструктуру. 
Якісна освіта — це внесок у людський капітал регіону. Зокрема, в Одеській області налічується 91 громада. Важливо зазначити, що завданням реформи профільної освіти в області є забезпечення надання якісних освітніх послуг всім жителям. Формуючи мережу закладів освіти, важливо враховувати особливості та можливості кожної територіальної громади.  Тож нас з вами чекає багато завдань та можливих викликів у зв’язку з впровадженням однієї з найскладніших реформ, які маємо подолати спільними зусиллями. Розумію, що шлях цей буде непростим, але освіта сьогодні є одним із вагомих пріоритетів держави», - відзначив у своєму виступі Антон Шалигайло.
Спікери та присутні обговорили питання концепції реформи профільної освіти, передумови й нормативно-законодавчі зміни для успішного впровадження реформи, виклики в контексті війни, демографічні аспекти, роль громад у реалізації реформи та створення оптимальної мережі закладів загальної середньої освіти, а також детально заглибилися саме у специфіку нашої області.
Захід організовано в партнерстві зі швейцарсько-українським проєктом DECIDE — «Децентралізація для розвитку демократичної освіти» та за сприяння Одеської ОВА.
За матеріалами Одеської ОВА


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень