A A A K K K
для людей із порушенням зору
Степанівська громада
Одеська область, Роздільнянський район

Безоплатна правова допомога – правова підтримка, яка гарантується державою повністю або частково надається за рахунок коштів Державного бюджету, місцевих бюджетів та інших джерел

Сексуальне насильство, пов'язане з конфліктом — це не тільки зґвалтування: роз’яснення від системи безоплатної правової допомоги

Що таке сексуальне насильство, пов'язане з конфліктом. Це будь-які дії сексуального характеру, що вчинені окупантами відносно мирного населення, незалежно від віку чи статі постраждалих.

12:00 17.02.2023

Безоплатна правова допомога – правова підтримка, яка гарантується державою повністю або частково надається за рахунок коштів Державного бюджету, місцевих бюджетів та інших джерел

Після смерті матері Оксана не могла оформити спадщину. Документи на успадковане майно залишилися в рідного дядька, який ще й намагався відсудити собі весь спадок. Допоміг відновити справедливість адвокат Юрій Сторожук, який співпрацює з системою безоплатної правової допомоги.

15:38 09.01.2023

«Знай свої права: кредити»

Система надання безоплатної правової допомоги долучилася до Всеукраїнської інформаційної кампанії із захисту прав споживачів фінансових послуг «Знай свої права: кредити», яку проводить Національний банк України, та яка триватиме у липні-жовтні 2022 року в усіх регіонах України.

09:07 28.07.2022

В Україні підвищено прожитковий мінімум

Тепер він для працездатних громадян становить 2600 гривень, для непрацездатних – 2027 гривень. У зв'язку з цим повідомляємо, яка сума середньомісячного доходу дозволяє громадянам мати право на безоплатну вторинну правову допомогу, що полягає в захисті, складанні документів процесуального характеру, здійсненні представництва інтересів осіб в судах, інших державних органах, органах місцевого самоврядування, перед іншими особами.

11:19 06.07.2022

В Україні з’явиться реєстр психологів, навчених працювати з дітьми, які постраждали від насильства

Спеціалісти, які увійдуть до Реєстру психологів, допомагатимуть правоохоронним органам ефективно розслідувати злочини проти дітей, а також — суду під час здійснення судового розгляду за участі дитини. Їхня мета — зробити процес менш травмувальним для дитини, максимально ефективним, щоб голос дитини почули, її права були захищеними й винних притягнули до відповідальності.

09:14 28.06.2022

Просто і лаконічно – про складні юридичні речі

Дедалі більше українців надають перевагу отриманню правових консультацій та роз’яснень телефоном або через онлайн-сервіси системи з надання безоплатної правової допомоги. Враховуючи зростання попиту саме на телефонні консультації, постало питання – як далі розвивати єдиний контактний центр системи БПД.

09:46 27.06.2022

Запрацювала електронна платформа для спрощення звернення до ЄСПЛ

Підготувати заяву до Європейського суду з прав людини можна онлайн через електронну систему www.espl.com.ua.  На платформі наведено перелік ситуацій, які дають право звернутися до ЄСПЛ. Це — загибель родича, зруйноване житло, поранення, незаконне позбавлення волі, катування, зґвалтування чи насильницьке зникнення людини тощо.

11:51 24.06.2022

Консультує безоплатна правова допомога

Багато українців вимушені виїжджати із зони бойових дій чи з окупації через інші тимчасово окуповані території або росію, щоб дістатися безпечного місця. Людей цікавить, чи не порушать вони своїми діями закони України. Ось відповіді на два найпоширеніші запитання. Поставити інші правові питання можна за номером 0 800 213 103 (контакт-центр системи БПД)

13:25 21.06.2022

Перейменування вулиць: юридичні аспекти

Упродовж останнього часу у багатьох містах України були змінені назви вулиць, провулків, проїздів. За підтримки громадськості вулиці, названі іменами діячів сусідньої держави-агресора, отримують нові назви, в тому числі і імена Героїв України, а міські, сільські і селищні ради відповідно до ЗУ «Про місцеве самоврядування в Україні» приймають рішення про перейменування.

15:33 21.05.2022

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень