A A A K K K
для людей із порушенням зору
Степанівська громада
Одеська область, Роздільнянський район

Безоплатна правова допомога – правова підтримка, яка гарантується державою повністю або частково надається за рахунок коштів Державного бюджету, місцевих бюджетів та інших джерел

Консультують юристи системи безоплатної правової допомоги

Під час війни у людей виникає безліч правових питань:  як перетинати державний кордон?  як платити комуналки?  як отримати статус ВПО або біженця?  як захистити трудові права? На всі ці та інші запитання вам дадуть відповідь юристи системи безоплатної правової допомоги, а окремим категоріям ще й допоможуть захистити свої права в суді.

15:57 13.04.2022

Переважне право орендаря на купівлю земельної ділянки сільгосппризначення

Після відкриття ринку сільгоспземлі орендарю земельної ділянки приватної власності важливо розуміти, чи матиме він першочергове право на придбання у разі її продажу та що робити в разі його ігнорування. Купівля-продаж земельної ділянки сільськогосподарського призначення (паю) здійснюється з дотриманням переважного права на придбання.

14:06 26.01.2022

Відшкодування збитків наречених у разі відмови вступу в шлюб

Коли закохана пара вирішує об’єднати свої долі та одружитися – це хвилююча та радісна подія. І, зазвичай, не лише для самих молодят, а й для їхніх батьків та близьких родичів. Саме тому часто в приготуванні до церемонії весілля бере участь досить значна кількість людей. Однак, в житті трапляється так, що навіть після того, як заява в органи РАЦС вже подана та все ретельно сплановано, попри всі приготування хтось із молодят приймає рішення відмінити весілля майже в останній день. Причин для такого кроку може бути безліч, ми ж спробуємо розібратися лише у правових наслідках такого рішення.

15:57 22.11.2021

Право власності на будинок, зведений ще за радянських часів, довели в суді

Після того, як будівництво будинку завершено, новосілля відсвятковане, нажаль, не всі хазяї поспішають оформити свої права та зареєструвати будинки належним чином. А буває й так, що документи оформлюються, але згодом десь «губляться». Наслідком цього, як правило, є те, що спадкоємці, коли оформлюють спадщину, стикаються з неочікуваними для них складнощами.

11:07 16.09.2021

Хто може набути право власності на земельну ділянку сільськогосподарського призначення?

З 1 липня 2021 року набрав чинності закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо обігу земель сільськогосподарського призначення», який дозволяє набути право власності на земельну ділянку сільськогосподарського призначення.

10:35 09.08.2021

Жінці приписали борг за спожиті житлово-комунальні послуги її тезки: права клієнтки допоміг захистити юрист системи БПД

Досить часто трапляються випадки, коли підприємства, які надають комунальні послуги, звертаються до суду із заявою про видачу судового наказу для стягнення заборгованості за оплату житлово-комунальних послуг, телекомунікаційних послуг, послуг телебачення та радіомовлення. Але що робити, коли ця заборгованість насправді не ваша?

11:13 27.07.2021

Навіщо потрібен земельний сервітут. Можливість використання чужої земельної ділянки або її частини

На сьогодні досить активно проходить приватизація земельних ділянок всіх видів. Якщо переглянути Публічну кадастрову карту (https://bit.ly/3e5cQd1) , можна побачити, що майже всі земельні ділянки приватизуються впритул одна до одної. Тому досить проблемним є питання проведення комунікацій (водопостачання, водовідведення, електроенергія та інше).

10:24 19.07.2021

Змінюємо цільове призначення землі

Цільове призначення земельної ділянки це правовий режим використання землі. Кожна сформована земельна ділянка має свій вид використання, дотримуватись якого зобов’язаний власник цієї землі.  Наприклад, на земельній ділянці з цільовим призначенням для будівництва та обслуговування житлового будинку та господарських споруд можна побудувати житловий будинок, але не можна побудувати торгівельний центр.  Якщо Ви все ж вирішили змінити цільове призначення земельної ділянки необхідно врахувати декілька аспектів.

11:07 14.06.2021

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень