Степанівська громада
Одеська область, Роздільнянський район

Актуальні новини Одещини, України та світу

19 травня – День пам’яті жертв політичних репресій

День пам’яті жертв політичних репресій відзначається згідно з Указом Президента від 21 травня 2007 року на вшанування десятків тисяч людей, розстріляних комуністичним режимом, сотень тисяч кинутих у в’язниці й табори, на заслання чи примусове психіатричне лікування. Кількість цих мучеників Україні досі неможливо підрахувати.

08:49 19.05.2024

18 травня – це 80-ті роковини депортації кримськотатарського народу з території Кримського півострова радянським тоталітарним режимом

Цього дня 1944 року розпочалася спецоперація військ НКВД зі звільнення Кримського півострова від корінного населення. Загалом за три дні з Криму вивезли понад 190 тисяч кримських татар.

09:47 18.05.2024

Прозорість і підзвітність

Роздільнянська районна державна (військова) адміністрація продовжує моніторинг публічних закупівель територіальних громад Роздільнянського  району на предмет їх доцільності. За період з 11 по 16 травня  2024 року спеціалістами відповідного напрямку  відпрацьовано  135  закупівель  на загальну суму 8,570  млн. грн. із них:

12:33 17.05.2024

«Формула миру – це про подолання криз у світі, інструменти їх вирішення. Це шанс на справедливість для світу», – Андрій Єрмак

Керівник Офісу Президента України та Голова Президії Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України зазначив, що наразі триває підготовка до Глобального саміту миру на рівні лідерів держав, який відбудеться 15-16 червня у Швейцарії. Саміт покликаний на основні попередніх дискусій, побудованих на українській Формулі миру, почати напрацювання спільного плану миру, який би підтримали більшість держав світу.

10:13 11.05.2024

Міжнародний день здоров’я рослин

Цьогоріч спільнота  Міжнародної конвенції із захисту рослин (МКЗР) відзначатиме Міжнародний день здоров’я рослин – 12 травня 2024 року під гаслом: «Здоров’я рослин, безпечна торгівля та цифрові технології». Під егідою ООН, ФАО та МКЗР у всьому світі будуть проходитимуть різноманітні акції, спрямовані на те, щоб долучити якомога більшу кількість людей до проблеми збереження здоров’я рослин. Це має на меті підвищити глобальну обізнаність про те, як захист здоров’я рослин може допомогти ліквідувати голод, зменшити бідність, захистити біорізноманіття та стимулювати економічний розвиток. Цей день є ключовою спадщиною Міжнародного року здоров’я рослин 2020 року.

15:52 10.05.2024

Крим – це невіддільна частина території України у межах її міжнародно визнаних кордонів

Відповідно до Формули миру Президента України Володимира Зеленського, суверенітет, незалежність, єдність і територіальна цілісність України в межах її міжнародно визнаних кордонів, що поширюються на її територіальні води, повинні поважатися згідно зі Статутом ООН і принципами міжнародного права. Це є складовою демократичного світу та захисту світового порядку на основі принципу мирного співробітництва.

15:11 10.05.2024

"Прозорість і підзвітність"

Продовжуємо незмінно рухатися вперед! Робоча група "Прозорість і підзвітність" активно веде моніторинг публічних закупівель, і ось що ми маємо за минулий тиждень: 8 скасованих закупівель в Одеському районі.

15:12 09.05.2024

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень