A A A K K K
для людей із порушенням зору
Степанівська громада
Одеська область, Роздільнянський район

Міжнародний день пам’яті про чорнобильську катастрофу

Дата: 26.04.2021 11:18
Кількість переглядів: 606

Сьогодні минає 35 років від дня страшної трагедії – найбільшої в історії людства техногенної катастрофи. На території Степанівської громади проживає 15 ліквідаторів та постраждалих від Чорнобильської трагедії (І та ІІ категорій). У ті надзвичайно складні дні вони стали в ряди наших захисників від невидимого, але дуже небезпечного ворога. Бажаємо їм і всім тим, хто пожертвував найціннішим - своїм здоров’ям - задля прискорення процесу ліквідації наслідків страшного ворога.

Коротко про цю чорну сторінку в історії нашої держави:

Під час експерименту на 4-му реакторі Чорнобильської атомної електростанції сталися два вибухи. В атмосферу Землі вирвалась хмара радіоактивного пилу. Вітер поніс на північний захід небезпечні радіоактивні ізотопи, які осідали на землю, проникали у воду. За числом потерпілих від аварії Україна займає перше місце серед колишніх республік Радянського Союзу. На долю Білорусі припало близько 60 % шкідливих викидів. Від радіаційного забруднення сильно постраждала також і Росія. Потужний циклон проніс радіоактивні речовини територіями Литви, Латвії, Польщі, Швеції, Норвегії, Австрії, Фінляндії, Великої Британії, а пізніше – Німеччини, Нідерландів, Бельгії.

Команда інституту спільно з Українським радіо виготовила аудіоролик, який містить аудіохроніку розмови диспетчерів у перші хвилини після аварії на ЧАЕС та інформацію про її причини і наслідки, який пропонуємо прослухати за посиланням https://cutt.ly/NvhJdVJ.

Звертаємося з пропозицією сьогодні, 26 квітня, о 12:00 увімкнути даний аудіоролик. Дана акція апелюватиме до традиції загальнонаціональної хвилини мовчання, об’єднає справді значну частину суспільства у вшануванні жертв Чорнобильської трагедії та сприятиме збереженню пам’яті про її причини і наслідки.

Фото без опису


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень