A A A K K K
для людей із порушенням зору
Степанівська громада
Одеська область, Роздільнянський район

Попередження нещасних випадків серед дітей

Дата: 21.11.2021 14:55
Кількість переглядів: 421

З настанням холодів в осінньо-зимовий період значно збільшується кількість пожеж, опіків, травмувань. У цей час для обігріву приміщень використовуються різноманітні електрообігрівачі, у тому числі саморобні прилади. Порушуються правила безпеки при користуванні пічним опаленням, внаслідок чого значно збільшується ризик виникнення надзвичайних випадків, пов’язаних з їх використанням, і як результат – нерідко потерпають діти, що залишені дома без контролю батьків та інших дорослих осіб.

Основною причиною виникнення вищезазначених надзвичайних подій, в яких можуть постраждати неповнолітні, є недбале ставлення батьків до забезпечення безпеки своїх дітей, особливо під час залишення дітей наодинці, що дає змогу дитині безперешкодно та неконтрольовано користуватись електричними приладами та іншими джерелами підвищеної небезпеки. Поліпшення житлово-побутових умов, підвищення життєвого рівня та організація дитячого відпочинку сприяють зменшенню кількості нещасних випадків серед дітей, але на жаль, ще й зараз вони загрожують здоров’ю, а інколи і життю дитини.

Санки, лижі, ковзани – найулюбленіші речі в користуванні дітей взимку. На жаль, саме вони стають причиною багатьох травм. Ні, це зовсім не означає, що не потрібно кататися на санках, ковзанах, подорожувати на лижах. Коли вибирається місце для забав, як правило, шукають пагорб чи схил, з якого будуть спускатися на санках чи лижах. Потрібно пам’ятати, що це місце обов’язково повинно бути далеко від дороги. Взимку дорога слизька і не завжди водій транспортного засобу зможе зупинити його в потрібний момент. Основне, що повинні запам’ятати діти, це те, що катання на лижах, санках, ковзанах має стати веселою розвагою, а не нести небезпеку вашому здоров’ю.

Найтяжчим, з найбільшим процентом нещасних випадків є травми від автомашин, автобусів, поїздів та інших видів транспорту. І знову ж таки головними причинами є бездоглядність дітей на вулиці, коли їдуть до школи чи з неї, а також у години дозвілля, а призводять до цього незнання дітьми правил вуличного руху, порушення правил користування транспортом.

Принципи запобігання травматизму різні, але головним з них є постійна турбота дорослих про безпеку дітей. Дорослі повинні виховувати в дітях обачливість і обережність.

Упродовж поточного року в Одеській області, за даними територіальних відділів та відділень поліції Головного Управління Національної поліції в Одеській області зареєстровано 922 нещасних випадки серед дітей, в результаті яких постраждали 557 хлопців та 365 дівчаток. Переважно нещасні випадки з дітьми трапляються внаслідок: 507- падіння, 231 – ДТП, 54 побутових травми, 29 – необережне поводження з тваринами/комахами, 23 - медикаментозне отруєння, 20 – потрапляння чужорідного тіла у частини тіла, 16 – отруєння газом, 14 – хімічне отруєння, 7 – харчове отруєння, 6 – падіння з висоти, 5 – утоплення, 4 – необережне поводження з петардами, 4 – падіння важких об’єктів, 2 – ураження електрострумом. З початку року в Одеській області зареєстровано 91 смертельний випадок з дітьми, а саме: смерть через хворобу, синдром раптової смерті, утоплення, під час пологів, ДТП, удушення під час годування, передозування, ураження електрострумом, пожежі, падіння з вікна, асфіксії, опіки окропом.

З метою попередження дитячого травматизму, відділом надання соціальних послуг та службою у справах дітей виконавчого комітету Степанівської сільської ради під час проведення виїзних рейдів здійснюється профілактично-роз’яснювальна та попереджувальна робота з батьками, опікунами, піклувальниками, прийомними батьками щодо недопущення та попередження нещасних випадків з дітьми.

В свою чергу в усіх закладах освіти, які розташовані на території Степанівської громади, класні керівники серед учнів постійно проводять інструктажі з попередження життя і здоров’я. Адміністрацією школи суворо контролювалося чергування педагогів під час перерв.

Аналізуючи причини нещасних випадків, дуже прикро усвідомлювати те, що в більшості нещасних випадків можна було б запобігти. Тому виконавчий комітет Степанівської сільської територіальної громади звертається до батьків з проханням не залишати своїх дітей без нагляду! Приділяйте особливу увагу при використанні обігрівальних приладів! Виконуйте батьківські обов’язки по догляду за своїми дітьми!


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень