A A A K K K
для людей із порушенням зору
Степанівська громада
Одеська область, Роздільнянський район

Не паліть суху траву!

Дата: 18.02.2022 12:38
Кількість переглядів: 310

Шановні мешканці Степанівської сільської ради!
На території нашої громади протягом кількох тижнів спостерігаються часті випадки підпалювання сухої трави. Наслідки такої безвідповідальності та нерозумної поведінки людей можна вже побачити у різних куточках Степанівської громади: на території Гаївського старостату, де від пожежі постраждала частина соснового лісу та згоріло чимало тварин, які там жили; на плавнях, де неодноразово палав сухий очерет разом із гніздами птахів, які там оселились; поблизу і без того постраждалих від сокир бракон’єрів лісосмуг, які також опинялись у вогняних пастках... Вітряна погода стрімкими темпами робить з маленького огнища масштабну пожежу.

Фото без опису
Нагадуємо мешканцям нашої громади, що суха торішня трава – не сміття, а частина екосистеми, створена самою природою. При спалюванні сухих рослинних решток разом із димом у повітря, а потім й у легені людини, потрапляють важкі метали, діоксини, бензопірени, окисиди азоту та найрізноманітніші канцерогенні сполуки. З листям часто горить безліч сміття, що істотно підсилює забруднення атмосфери. 
Звертаємось до жителів нашої громади з проханням бути свідомими та відповідальними. Закликаємо вас відмовитися від практики спалювання сухої трави, опалого листя та інших рослинних залишків. Адже кожен підпал не лише завдає суттєвої шкоди довкіллю, а й призводить до інших негативних наслідків, несучи загрозу життю та здоров’ю людей. 
Кожен акт підпалу – це злочин проти природи, за який передбачена адміністративна, а в окремих випадках і кримінальна відповідальність. 
Якщо ви стали свідком того що, горить суха трава, то необхідно негайно вжити заходів, щоб загасити полум’я підручними засобами, а якщо це неможливо – викликати оперативно-рятувальну службу за номером - 101.


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень