Степанівська громада
Одеська область, Роздільнянський район

Актуальні новини Одещини, України та світу

"НУЛЬ ДО 2030 р." ЧОМУ ПОТРІБНО ЛІКВІДУВАТИ СКАЗ?

За оцінками щороку сказ забирає життя 59 000 людей. Тобто кожні дев’ять хвилин кожного дня від нього помирає одна людина, 40% із яких — діти, що живуть в Азії та Африці. Оскільки укуси собак є причиною майже всіх випадків захворювання в людей, смертям від сказу можна запобігти за рахунок підвищення обізнаності та вакцинації собак для профілактики захворювання в його джерелі, а також застосування рятівного лікування у випадку укусу. На сьогодні існують вакцини, лікарські засоби, інструменти та технології, які дозволяють запобігти смертям людей від сказу, що передається собаками. За відносно невеликі кошти можна розірвати ланцюг передавання інфекції та врятувати багато життів. Розбудова потенціалу, необхідного для нагляду за сказом, є великим внеском у систему охорони здоров’я країни загалом. Вона дозволяє зміцнити систему охорони здоров’я шляхом удосконалення механізмів нагляду за іншими захворюваннями та розширення доступу до медичної допомоги. Мінімізація дублювань та підвищення ефективності за рахунок об’єднання ресурсів і розвитку потужних мереж послуг із охорони здоров’я забезпечує економію коштів та максимально ефективне використання ресурсів. Країни можуть максимізувати дохідність кожного інвестованого долара, адже інвестиції в ліквідацію сказу рятують життя та зміцнюють системи охорони здоров’я людей і тварин. Скоординоване реагування на основі програм боротьби зі сказом сприяє профілактиці захворювання та забезпеченню готовності. Це означає, що інтегрована ліквідація сказу є моделлю для співпраці в рамках підходу «Єдине здоров’я». У минулому глобальні зусилля з реагування були фрагментованими та нескоординованими. Однак такий стан справ не може зберігатися надалі. Для подолання проблеми потрібно об’єднати зусилля, разом визначити досяжні цілі та розробити спільний план. Важливий крок у цьому напрямку відбувся у 2015 р.

11:30 14.11.2023

Що таке гепатит А?

Гепатит А - це інфекційне захворювання печінки, яке спричиняється вірусом гепатиту А (HAV).

10:17 14.11.2023

Презентаційний матеріал "Навчальний модуль РРО легко і доступно (оновлений)" розмішено у підрозділі «Застосування РРО/ПРРО» розділ «Онлайн-навчання» на вебпорталі ДПС

Головне управління ДПС в Одеській області нагадує, що у розділі «Онлайн-навчання» на вебпорталі ДПС, який містить корисну інформацію з податкової тематики, навички заповнення податкової звітності та розуміння оптимальних механізмів сплати, у підрозділі «Застосування РРО/ПРРО» розміщено новий презентаційний матеріал "Навчальний модуль РРО легко і доступно (оновлений)".

09:13 14.11.2023

​​​​​​​Верховний Суд підтримав законність постанови щодо накладення штрафу за порушення законодавства про працю

Під час інспекційного відвідування в Луганській області в жовтні 2020 року інспектором праці було зафіксовано факт використання праці 98 осіб, які були допущені до роботи без укладання трудового договору.

16:14 13.11.2023

До уваги суб'єктів господарювання!

Головне управління ДПС в Одеській області звертає увагу суб’єктів господарювання, на яких поширюється дія Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг», для здійснення розрахункових операцій в готівковій та/або безготівковій формі зобов’язані зареєструвати РРО або ПРРО в контролюючих органах.

16:12 13.11.2023

Держпраці проводить сеанс «прямої телефонної лінії»

Відділ з питань праці Управління інспекційної діяльності в Одеській області Південного Міжрегіонального управління Державної служби з питань праці України проводить сеанс «Прямої телефонної лінії»:

17:06 08.11.2023

Південне міжрегіональне управління Державної служби з питань праці повідомляє

Відбулося засідання колегії для оцінки діяльності Південного міжрегіонального управління Державної служби України з питань праці за 9 місяців 2023 року та сформульовані завдання для підвищення його продуктивності до кінця поточного року.

16:01 08.11.2023

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень