Степанівська громада
Одеська область, Роздільнянський район

Актуальні новини Одещини, України та світу

Які дії платника, власника земельних ділянок, віднесених до сільськогосподарських угідь, не переданих такими платником в оренду, якщо контролюючий орган не надіслав (не вручив) податкове повідомлення-рішення з визначеною сумою загального МПЗ?

Головне управління ДПС в Одеській області інформує, що відповідно до пп. 170.14.1 п. 170.14 ст. 170 Податкового кодексу України від 02 грудня 2010 року N 2755-VI зі змінами та доповненнями (далі - ПКУ) для платників податку - власників, орендарів, користувачів на інших умовах (в тому числі на умовах емфітевзису) земельних ділянок, віднесених до сільськогосподарських угідь, не переданих такими особами в оренду (суборенду), емфітевзис або інше користування на підставі договорів, укладених та зареєстрованих відповідно до законодавства, загальне мінімальне податкове зобов'язання визначається контролюючим органом.

15:56 08.11.2023

Щодо особливостей застосування РРО та/або ПРРО при наданні послуг за умови проведення розрахунків за них виключно за допомогою банківських систем дистанційного обслуговування та/або сервісів переказу коштів

ДПС продовжує інформувати платників податків про актуальні питання щодо особливостей застосування реєстраторів розрахункових операцій та/або програмних реєстраторів розрахункових операцій (далі – РРО/ПРРО) у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг, у зв’язку з чим повідомляє таке. 

08:55 08.11.2023

QR-код в “Дії”: хто може створити послугу і як він працює

 Відповідно до Закону України «Про внесення змін до Закону України «Про Єдиний державний демографічний реєстр та документи, що підтверджують громадянство України, посвідчують особу чи її спеціальний статус», який набрав чинності з 23 серпня 2021 року, громадянам України надається право використовувати електронний паспорт (е-паспорт).

15:09 07.11.2023

Держпраці проводить сеанс «прямої телефонної лінії»

Відділ з питань праці Управління інспекційної діяльності в Одеській області Південного Міжрегіонального управління Державної служби з питань праці України проводить сеанс «Прямої телефонної лінії»:

14:28 02.11.2023

Південне міжрегіональне управління Державної служби з питань праці інформує

З початком осінньо-зимового сезону відмічається зростання захворюваності населення на гострі респіраторні захворювання, у тому числі на COVID-19. Медичний персонал, який надає медичну допомогу таким хворим, потрапляє у зону високого ризику інфікування на робочому місці.

12:21 02.11.2023

Чи необхідно спадкоємцям подавати звітність та сплачувати грошові зобов’язання у разі смерті ФОП?

Головне управління ДПС в Одеській області повідомляє, що відповідно до п.п. 37.3.2 п. 37.3 ст. 37 Податкового кодексу України від 02 грудня 2010 року N 2755-VI зі змінами та доповненнями (далі – ПКУ) підставами для припинення податкового обов’язку, крім його виконання, є, зокрема, смерть фізичної особи.

15:03 01.11.2023

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень